Prognoza meteo pe două săptămâni: când vine cu adevărat iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a anunţat că precipitaţiile sunt aşteptate după data de 8 decembrie
ANM a anunţat că precipitaţiile sunt aşteptate după data de 8 decembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni (30 noiembrie – 13 decembrie). Specialiştii precizează că până pe 8 decembrie temperaturile se vor situa peste mediile normale ale perioadei, însă după această dată se va răci, fiind anunţate precipitaţii în toată ţara.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Banat

Până pe 4 decembrie vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în medie între 10 şi 12 grade. Ulterior însă, valorile termice din timpul zilei vor marca o scădere şi se vor situa în perioada 5 - 8 decembrie la medii de 8 grade, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4-5 grade Celsius, adică de mediile normale ale perioadei. 

Temperaturile minime vor fi în general pozitive, în medie, între 1 şi 4 grade, exceptând ultimele nopţi din interval când vor scădea spre valori medii de -2…0 grade.

Pe 30 noiembrie şi pe 1 decembrie vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, dar precipitaţii slabe mai pot apărea şi în zilele de 2 şi 5 decembrie, precum şi după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Crişana

Vremea va fi caldă până pe 4 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 şi 10 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere şi se vor situa în perioada 5 - 8 decembrie la medii de 6...8 grade, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4 grade Celsius, adică de mediile climatologice specifice perioadei. 

În prima săptămână temperaturile minime vor fi uşor pozitive, în medie, între 1 şi 3 grade, în timp ce în cea de-a doua acestea se vor situa la valori medii de -2…0 grade. 

În primele două zile ale intervalului vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, izolat moderate cantitativ, dar precipitaţii slabe mai pot apărea pe 2, 5 şi după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Transilvania

Până în jurul datei de 8 decembrie, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 5 şi 7 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere şi se vor apropia de mediile normale ale perioadei, de 2 grade Celsius.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade, în prima săptămână din interval, apoi vor scădea treptat şi vor ajunge în ultimele nopţi, în medie, spre -4 grade.

În zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă sau ninsoare în estul regiunii. Precipitaţii slabe mai pot apărea şi pe 2, 5 şi după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Maramureş

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în jurul datei de 8 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse în medie între 5 şi 7 grade. Apoi temperaturile din timpul zilei vor marca o scădere şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de 2 grade Celsius. 

În prima săptămână din interval, temperaturile minime se vor situa la medii în jurul valorii de 0...1 grad, după care vor scădea uşor şi vor ajunge în medie spre -4 grade, în ultimele nopţi.

În primele două zile ale intervalului vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, dar precipitaţii slabe pot apărea şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 şi după 7 decembrie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Moldova

Până în jurul datei de 8 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 5 şi 7 grade şi minime în jurul a 0 grade Celsius. Apoi temperaturile vor marca o scădere uşoară, astfel încât cele diurne vor ajunge la medii de 4 grade Celsius, iar cele nocturne la -2 grade.

În primele trei zile ale intervalului vor apărea ploi slabe pe spaţii mici, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată începând cu data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Dobrogea

Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit de-a lungul celor două săptămâni de prognoză şi, până pe data de 8 decembrie, se vor situa, în medie, între 8 şi 10 grade, apoi în jurul valorii de 6 grade. Şi regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori pozitive cuprinse, în medie, între 1 şi 4 grade Celsius.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe, ploi sau burniţă, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Muntenia

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în jurul datei de 8 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 şi 11 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere şi se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, în jurul a 5 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa la medii de 1...2 grade în prima săptămână din interval, după care vor scădea uşor, spre -2 grade în ultimele nopţi.

Precipitaţii slabe, ploi sau burniţă, vor fi posibile în special în intervalul 8 - 11 decembrie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru Oltenia

Până în jurul datei de 8 decembrie, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 9 şi 12 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere şi se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, de 4 grade Celsius. 

În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, acesta va avea valori medii cuprinse între 1 şi 4 grade în prima săptămână de prognoză, apoi temperaturile minime vor scădea treptat şi vor ajunge spre -2 grade pe parcursul ultimelor nopţi.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe, ploi sau burniţă, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru zona de munte

Până pe 2 decembrie şi după data de 9 decembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul a 0 grade Celsius, în timp ce în restul intervalului mediile maximelor vor fi cuprinse între 2 şi 5 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni, cu cele mai scăzute valori, de -6 grade în primele şi în ultimele nopţi.

În zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, temporar, vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, izolat moderate cantitativ. Precipitaţii slabe mai pot apărea şi pe 2, 5 şi după data de 8 decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă:

PROGNOZA METEO Ce temperaturi ne aşteaptă în această iarnă. Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion

Meteorologii estimează pentru următoarele trei luni o vreme, în general, normală pentru perioada de iarnă, cu temperaturi ce vor coborî sub zero grade în majoritatea regiunilor, dar şi cu precipitaţii ce vor tinde către excedent, reiese din prognoza meteorologică valabilă pentru intervalul decembrie 2015 - februarie 2016.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite