Peste 5.200 de absolvenţi de medicină, stomatologie şi farmacie s-au înscris la examenul de rezidenţiat din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii de medicină, medicină dentară şi farmacie vor susţine concursul de rezidenţiat pe 17 noiembrie FOTO Adevărul
Absolvenţii de medicină, medicină dentară şi farmacie vor susţine concursul de rezidenţiat pe 17 noiembrie FOTO Adevărul

Peste 5.200 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină şi farmacie s-au înscris anul acesta la examenul naţional de rezidenţiat. Ministerul Sănătăţii a scos la concurs un număr de 3.026 de locuri pentru toate specializările în centrele universitare la care se adaugă şi câteva sute la posturi pentru rezidenţiat, în spitalele mici.

Concret, la concurs s-au înscris 1.962 candidaţi din Bucureşti, 791 din Cluj-Napoca, 549 Craiova, Iaşi 849, Târgu Mureş 499, Timişoara 572.

„Candidaţii din sesiunea care va avea loc pe 17 noiembrie pot opta pentru rezidenţiat pe loc sau rezidenţiat pe post”, se arată într-un comunicat de presă.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti a scos la concurs un număr de 690 de locuri pentru specialitatea Medicină, 93 de locuri pentru Medicină dentară şi 15 locuri la Farmacie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 17 noiembrie 2013, concurs ȋn urma cǎruia absolvenţii vor putea ocupa un loc sau un post ȋn domeniile medicinǎ, medicinǎ dentarǎ şi farmacie. Examenul se desfăşoară, ca ȋn fiecare an, în centrele universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

„Din numǎrul total de absolvenţi ȋnscrişi la rezidenţiatul din data de 17 noiembrie 2013, 1942 s-au ȋnscris pentru a susţine examenul ȋn Centrul Universitar Bucureşti ȋn cadrul Universitǎţii de Medicina şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti. Din acest numǎr, 1454 s-au ȋnscris pentru medicinǎ, 377 pentru domeniul medicina dentarǎ, iar pentru domeniul farmacie 111 candidaţi”, susţin reprezentanţii UMF Bucureşti.

Medicina de familie - cele mai multe locuri la rezidenţiat în Bucureşti

Cele mai cǎutate specializǎri ȋn medicină, pentru Centrul Universitar Bucureşti sunt: medicina de familie cu 41 de locuri, chirurgie generală cu 29 de locuri şi reabilitarea medicalǎ cu 28 de locuri. În domeniul medicină dentarǎ cele mai cǎutate specializǎri sunt: endodonţia, parodontologia şi protetica dentară, fiecare cu 20 de locuri. Ȋn ceea ce priveşte domeniul farmacie, specializarea loborator farmaceutic dispune de 10 locuri pentru rezidenţi.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite