Peste 400 de copii cu malformaţii cardiace grave au fost operaţi la Spitalul Marie Curie în ultimii trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de copii cu grave malformaţii cardiace au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul Marie Curie din Capitală, de echipe mixte, formate din medici italieni şi români. Intervenţiile au fost făcute în cadrul unui program de colaborare încheiat de Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato din Italia.

Programul a fost prelungit pentru încă trei ani, după cum a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Încă avem copii care nu pot beneficia de acest tip de operaţie în România. De aceea este esenţial să dezvoltăm mai departe aceste parteneriate internaţionale, este esenţial să ne dăm seama că nu suntem buricul pământului, este esenţial să ne dăm seama că avem ce învăţa de la partenerii noştri şi că la un moment dat şi noi vom oferi mai departe acest ajutor”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, o altă măsură luată de Ministerul Sănătăţii este aceea de a introduce la Rezidenţiatul din acest an specialitatea de cardiologie pediatrică.

1.000 de copii au nevoie anual de intervenţie

„Noi trimitem peste 1.000 de copii în străinătate în fiecare an, parte din ei merg pentru transplant medular, parte pentru alte intervenţii, fie chirurgicale, fie de alt tip. În săptămânile următoare, patru persoane din România vor pleca în Siria, alături de echipa de la San Donato, pentru a ajuta copiii de acolo”, a mai arătat Voiculescu.

În ceea ce priveşte continuitatea operaţiilor pe inimă făcute la Spitalul Marie Curie din Capitală, chirurgul Tammam Yousef a precizat că deşi pe lista de aşteptare se află anual 1000 de copii pentru operaţie, cazurile care necesită intervenţia majoră sunt cele urgente.

„Noi, în trei ani, cred că nu o să mai trimitem niciun copil afară. Noi nu avem morbiditate, nu avem probleme, nu avem infecţii, nu avem sângerări”, a conchis medicul străin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite