Patriarhul Daniel, îngrijorat de situaţia familiei în România: „Orice atentat la identitatea tradiţională a familiei constituie o inovaţie artificială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
patriarhul daniel

Patriarhul Daniel se arată îngrijorat de starea instituţiei familiei în societatea românească. Familia se află într-o situaţie fragilă, unii oameni considerând modelul familiei tradiţionale ca fiind unul învechit, retrograd, iar căsătoria este văzută ca un simplu contract social, indiferent de genul partenerilor, spune şeful Bisericii Ortodoxe Române. În schimb, acesta îndeamnă la susţinerea eforturilor Bisericii de a apăra familia tradiţională.

„Parteneriatele sociale sau de convieţuire între persoane nu pot fi asimilate familiei tradiţionale şi orice atentat la identitatea tradiţională a acesteia constituie o inovaţie artificială care nu poate purta numele realităţii naturale de care se îndepărtează. În acest context, Biserica îşi arată grija, responsabilitatea, preţuirea şi mai ales sprijinul pentru această instituţie importantă a societăţii – familia, care, deşi a trecut prin multe încercări şi pericole, totuşi a fost instituţia cea mai stabilă a umanităţii, asigurând continuitatea acesteia în istorie“, a declarat Preafericitul Daniel, citat de News.ro.

Patriarhul Daniel a îndemnat la susţinerea eforturilor depuse de Biserica Ortodoxă Română de a apăra familia tradiţională şi de a opune rezistenţă noilor „modele“ de familie, între care uniunea dintre un bărbat şi o femeie nu este singura opţiune posibilă. „Fundament al existenţei, stabilităţii şi continuităţii societăţii europene, al maturizării iubirii părinţilor şi al bunei educaţii a copiilor, al sănătăţii spirituale şi al prosperităţii materiale, familia umană naturală nu poate fi înlocuită cu niciun substitut sau model artificial“, a continuat Patriarhul României.

De asemenea, Preafericitul Daniel consideră că familia depăşeşte dimensiunile sale biologice, juridice, psihologie ori economice şi nu poate fi redusă numai la aspectele sale palpabile, imediate: „Pentru tradiţia creştină şi pentru toate religiile monoteiste, familia este o realitate sacră, o împlinire a fiinţei umane în starea de comuniune de iubire generoasă, având vocaţia sfântă de a fi conlucrare vie a omului cu Dumnezeu, Creatorul vieţii naturale terestre, pentru a dobândi viaţa eternă, cerească, în iubirea eternă a lui Dumnezeu".

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în 9 februarie, a aprobat organizarea, în 25 martie, a Marşului pentru viaţă 2017 - „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine", la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Române în sprijinul valorilor familiei creştine tradiţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite