Viorica Dăncilă, chemată în faţa Consiliului Naţional pentru Combatere Discriminării pentru a da explicaţii despre „autişti“

După ce premierul i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul", Viorica Dăncilă a fost citată la Consiliul Naţional pentru Combatere Discriminării (CNCD), pentru a da explicaţii. Şi moderatorul emisiunii de la Antena 3, în care au fost făcute afirmaţiile, Mihai Gâdea, va fi audiat.

/ psd

Dăncilă, reclamată la CNCD  după declaraţia privind „autismul“ celor care dezinformează UE. Premierul şi-a cerut scuze în mod public

Preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa, Ana Dragu, critică, într-o postare pe Facebook afirmaţia premierului Viorica Dăncilă, care i-a catalogat drept „autişti“ pe cei care „dezinformează UE“, Dragu afirmând că postarea sa poate fi consideară o sesizare către CNCD, pentru a lua măsuril Contactat de News.ro şi întrebat în legătură cu eventuala sesizare a Consiliului, preşedintele CNCD a declarat că va discuta cu colegii săi acest subiect.

Cursuri digitale pentru femeile din Ferentari: „Am învăţat să citesc din cărţile de rugăciuni. Simt că pot să fac şi altceva în viaţă în afară de a sta la cratiţă“

10 femei aflate în situaţii dezavantajate, care nu au mers la şcoală sau trăiesc în săracie, s-au înscris la prima sesiune de cursuri digitale şi dezvoltare profesională şi personală desfăşurată în Ferentari. Alte sute de femei din comunitate şi din afara ei vor putea beneficia de aceste cursuri în mod gratuit.

Val de infecţii respiratorii diagnosticate de medici. Sunt cu 44% mai multe decât cele înregistrate anul trecut

Tot mai mulţi pacienţi cu infecţii respiratorii au trecut pragul cabinetelor medicilor de familie. Mai precis, peste 129.000 de cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat în ultima săptămână, cu 44% mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Au fost confirmate peste o mie de cazuri noi de gripă, cele mai multe în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Olt, Braşov, Iaşi.

„Bătaia e ruptă din rai, iar copilul trebuie să-ţi ştie de frică“. Pentru cei care încă nu au aflat, textul acesta l-am copiat de pe piatra de temelie a educaţiei din secolul trecut. Educaţia aceea în care frica era mama inţelepciunii şi bătaia izvorul cu mir al viitorilor „oameni desăvârşiţi“.

acum 19 ore · comentarii (2)

În fiecare zi sunt informat de către cei cu care stau de vorbă că managerii, în general, şi cei români, în special, sunt proşti, nu au viziune, nu au strategie, iau decizii impulsive, de moment, pe care le schimbă radical peste câteva zile sau peste câteva săptămâni, că firmele în cauză ar putea să meargă mult, mult mai bine fără acei manageri, nici nu vă imaginaţi cât de bine.

acum 21 ore · comentarii (10)

În 2015, un antrenor a fost acuzat că în timpul cantonamentelor a avut relaţii sexuale cu 7 fete cu vârste între 11 şi 14 ani. În 2017 este condamnat definitiv la 19 ani de închisoare. Pe cele 7 fetiţe cine le-a protejat? Cine le-a învăţat despre propriul corp, atingeri interzise, viaţa privată, abilităţi de refuz? Cine le-a învăţat cum să se apere?

acum 3 zile · comentarii (12)

E un truism constatarea că insultele şi înjurăturile sunt şi ele un barometru al creativităţii unui popor. Noi stăm destul de bine, limba română colcăie de înjurături din care nu lipsesc simţul metaforei şi poate chiar un soi de rafinament cultural. Se înjură masiv, colorat, cu patimă, cu ethos, pathos şi logos.

acum 4 zile · comentarii (38)

România se stinge între incompetenţă şi depopulare. Incompetenţa decidenţilor şi depopularea profesioniştilor. Cei puţini rămaşi fideli schimbărilor şi vredniciei, tributari creativităţii, sunt striviţi de leneşi congenitali, şmecheri prin educaţie parentală, puşlamale sociale, oportunişti de ocazie circumstanţiată de familie sau mafie.

acum 7 zile · comentarii (22)

Ca fost ministru al Culturii şi membru al comisiei de cultură a Senatului, mă văd obligat să reacţionez la incidentele care au însoţit atât proiecţia filmului "120 BPM", cât şi pe cea a filmului "Soldaţii. Poveste din Ferentari", ambele având loc la Cinematograful Muzeului Naţional Ţăranului Român. Este o evoluţie îngrijorătoare, care nu ne poate lăsa indiferenţi.

acum 10 zile · comentarii (5)

Plouă peste cartier. Nu e sigur că peste tot oraşul, doar s-a întâmplat de atâtea ori ca aici să plouă şi zece străzi mai încolo să fie soare. Plouă peste blocuri, peste alei, peste maşini şi peste oamenii înfofoliţi sub glugi de fâş. Plouă şi peste două mese roşii şi astfel se umplu trei pahare în care a fost votcă acum 25 de minute.

acum 12 zile · comentarii (10)

În lume sunt răspândite peste 110 milioane de mine anti-personal. În topul ţărilor cu cele mai multe mine anti-personal, se regăsesc ţări de pe toate continentele, de la Egipt la Bosnia Herţegovina, de la China la Somalia. Anual, mor sau sunt schilodiţi peste 5000 de oameni, dintre care 42% sunt copii. La 5000 de deminări, un genist moare şi alţi doi sunt răniţi.

acum 13 zile · comentarii (2)