Nababa din Teleorman. Cum a ajuns o bătrână de 93 de ani să doneze 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului VIDEO

Donaţie consistentă pentru Catedrala Mântuirii Neamului: 10.000 de lei. Banii nu provin de la vreo firmă sau de la vreo familie înstărită, ci de la o bătrână de 93 de ani din Saelele, judeţul Teleorman, care trăieşte dintr-o pensie de 500 de lei pe lună. Gestul femeii e de înţeles. „Aici este şi contribuţia Bisericii Ortodoxe care susţine că o persoană care donează o sumă mare va fi pomenită ca ctitor”, arată psihologul Mihai Copăceanu.

Vremea în următoarele două săptămâni: valori mai ridicate decât normalul perioadei. Când vin ploile

Vremea va continua să fie mai caldă decât normalul perioadei în această săptămână. Maximele termice vor ajunge, la nivel naţional, în jurul a 24-25 de grade Celsius, însă în jurul datei de 22 - 23 octombrie îşi vor face apariţia ploile şi se va resimţi o răcire cu câteva grade, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 16 - 29 octombrie.

Ministrul Mediului: Programul „Rabla“ va avea o componentă pentru achiziţia de biciclete electrice, începând de anul viitor

Ministerul Mediului are în vedere o serie de programe pentru a reduce poluarea, printre care se află şi achiziţia de maşini electrice prin programul „Rabla“. În plus, începând de anul următor, va exista o componentă şi pentru biciclete electrice, a declarat, luni, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, într-o conferinţă de specialitate.

În ce măsură va funcţiona Avocatul Copilului. Sociolog: „La noi lipseşte, de fapt, o colaborare a instituţiilor implicate în problematica drepturilor copiilor”

Începând cu 2018, în subordinea Avocatului Poporului va fi înfiinţată o nouă structură, destinată copiilor, Avocatul Copilului. Concret, instituţia, căreia îi vor fi alocate 18 posturi, va instrumenta dosare şi cazuri care vizează problematica drepturilor copilului. Specialiştii sunt sceptici că instituţia va funcţiona coerent.

Dincolo de valoarea care-l face sau nu pe Sadoveanu un autor demn de a fi obiect de studiu pentru elevii din clasele I-VIII, şi mărturisesc că îmi este imposibil să-l citesc, ideea de a elimina din programa şcolară Baltagul pe motiv că personajul Nechifor o altoia regulat pe soţia sa, Victoria Lipan, mi se pare mostră de caraghioslâc contemporan.

acum 9 zile · comentarii (61)

„Ptiu, ce prost am fost!“... Maşina aleargă prin Bucureşti, făcându-şi cu greu loc pe străzile ce par mult prea înguste. Ochii-i rămân aţintiţi pe geam şi frate-meu se uită către mine, oarecum panicat. Distanţa faţă de Spitalul Militar nu e mare, însă totul ne pare potrivnic. „De ce ai fost, bre tată, prost?“, îl întreb eu în încercarea de a-l face să vorbească şi cu noi. „Că nu am ştiut să-mi trăiesc viaţa, măi copii!“.

acum 10 zile · comentarii (27)

Vineri, 6 octombrie a.c., în cadrul emisiunii „Realitatea Românească”, moderată de Octavian Hoandră, câţiva reprezentanţi ai societăţii civile din zona Moldovei, au încercat să atragă atenţia publicului naţional asupra necesităţii unei autostrăzi care să treacă Carpaţii Orientali, pentru a lega Moldova de Transilvania.

acum 11 zile · comentarii (38)

Se dă o bătălie zilele astea în România şi între două mari tipuri de familii. Nu e vorba de framilia tradiţională şi familia non-tradiţională, ci de familia nucleară egalitară şi familia comună exogamă. Mai precis, între individualişti şi comunitarieni, sau mai clişeic între capitalişti şi comunişti.

acum 14 zile · comentarii (5)

Am făcut pe site-ul meu o secţiune în care pun anunţuri de la unele dintre joburile pentru care facem recrutări. Nu toate au numele angajatorului şi multe detalii, din diferite motive. Noi nu avem obsesii legate de confidenţialitate, ba dimpotrivă, ori de câte ori putem pune numele clientului (angajatorul) de la început, şi toate celelalte detalii, inclusiv salariul, o facem.

acum 16 zile · comentarii (6)

Vă aduceţi minte ştirea, din mai 2016, cu manelistul care a fost invitat la petrecerea unui copil de grădiniţă să cânte, celor mici, despre puşcărie, gabori şi infracţiuni? Fusese invitat de părinţii sărbătoritului să întreţină distracţia puştilor şi imaginile filmate de tatăl unuia dintre cei prezenţi au stârnit un val de reacţii. Acela a fost momentul de la care Dani Mocanu a devenit celebru pentru publicul larg.

acum 17 zile · comentarii (43)

„A venit momentul să arătăm tuturor că a fi judecător înseamnă a fi curajos şi demn. [...] Vă este frică? Plecaţi. Aveţi un trecut care vă urmăreşte? Plecaţi. Vreţi să trăiţi confortabil, în mediocritate şi supuşi? Plecaţi.“ Mesajul sec, devenit viral, al preşedintei Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, pune chirurgical diagnosticul unei societăţi bolnave cronic, în inima fiinţării sale. Dacă VALORI nu sunt, nimic nu e.

acum 18 zile · comentarii (3)

Domnul Pop a postat pe Facebook următorul mesaj: „Îi mulţumesc domnului Pleşu pentru că mă onorează cu atenţia sa, dacă nu cu vorbe alese. Mi-aş fi dorit să fi fost dumnealui un reper când a fost ministru, l-aş fi luat ca model, oricând apreciez un exemplu de calitate. Din păcate, nu oricine reuşeşte să ţină ştacheta sus, dovada faptului că mândria bate tichia, inclusiv pentru unii cu pretenţii de intelectualitate şi eleganţă“.

acum 18 zile · comentarii (24)

Expresia „a muri de rîs“ se regăseşte în mai toate limbile pămîntului. Sensurile ei acoperă un spectru larg de nuanţe. Uneori e vorba de un simplu superlativ al rîsului: rîsul suprem, năvalnic, de nestăvilit, spasmodic. Dar se poate „muri de rîs“ la propriu, cum o dovedesc unele exemple istorice sau cum ne avertizează medicii: rîzi şi ajungi la stop cardiac sau la asfixie.

acum 21 zile · comentarii (0)
Postari Recente