Modelele declaraţiei pe proprie răspundere şi al adeverinţei de la angajator au fost publicate de către autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Unsplash.ro
Foto Unsplash.ro

Cetăţenii localităţilor în care rata de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 4 la mia de locuitori vor avea nevoie de declaraţii pe proprie şi de la răspundere şi de la angajator pentru a părăsi locuinţa după ora 20 în weekend.

Modelul de declaraţie pe propria răspundere după implementarea noilor restricţii va fi modificat doar în ceea ce priveşte ora.

Raed Arafat, şeful DSU, a precizat că în intervalul orar 18:00 - 20:00, declaraţia pe proprie răspundere nu este obligatorie.

„Da, va fi necesară declaraţie pe propria răspundere după ora 20.00, în care să fie menţionat motivul deplasării. Este aceeaşi declaraţie, pentru că motivele rămân cele valabile şi acum (n.r. – pentru carantina de noapte de la ora 22.00)”

Există două seturi de adeverinţe şi declaraţii: un set se aplică tuturor localităţilor, indiferent de rata de incidenţă, iar al doilea set se referă la localităţile care depăşeşsc fie rata de infectare de 4 la mie, fie pe cea de 7,5 la mie.

Modelele de adeverinţă de la angajator, respectiv de declaraţie pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricţionare a circulaţiei în afara locuinţei pot fi descărcate accesând următorul link: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii .

În şedinţa de Guvern de joi, Florin Cîţu a anunţat că au fost luate câteva decizii care vor ajuta la reducerea efectelor pandemiei.

Magazinele şi localurile vor fi închise de la ora 18:00

Dacă în ultimele 14 zile incidenţa cumulate e cuprinsă între 4 şi 7,5 cazuri la mie, magazinele vor fi închise la ora 18:00 doar vineri, sâmbătă şi duminică.

În cazul în care rata de infectare depăşeşte 7,5 cazuri la mie, magazinele se vor închide pe toată durata săptămânii la ora 18:00.

Părasirea locuinţei este interzisă după ora 20:00

Ca şi în cazul magazinelor şi localurilor, dacă rata de infectare este cuprinsă între 4 şi 7,5 la mia de locuitori, părăsirea locuinţei va fi interzisă doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 20:00.

În cazul în care în ultimele 14 zile, rata de infectare a crescut la peste 7,5 la mia de locuitori, plimbările nocturne vor fi interzise pe toată durata săptămânii, începând cu ora 20:00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite