UPDATE Judeţele Ialomiţa şi Călăraşi au fost sub Cod galben de ceaţă. Cum va fi vremea joi şi vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au anunţat că vizilitatea va scădea izolat sub 50 de metri FOTO Adevărul
Specialiştii au anunţat că vizilitatea va scădea izolat sub 50 de metri FOTO Adevărul

Judeţele Călăraşi şi Ialomiţa au fost în această dimineaţă sub Cod galben de ceaţă, vizibilitatea în unele zone fiind redusă sub 50 de metri. Specialiştii au anunţat că de astăzi vremea se va mai încălzi, temperaturile urcând în unele zone până la 15 grade.

Joi vremea se va încălzi uşor în regiunile extracarpatice, astfel încât valorile termice se vor apropia de cele normale în această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud şi sud-est unde, mai ales ziua va ploua slab, pe arii restrânse în Oltenia şi în Muntenia şi cu totul izolat în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 14 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 6 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii restrânse se va semnala ceaţă.

În Capitală, cerul va avea înnorări şi trecător, în prima parte a zilei, mai sunt posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 3-5 grade. Spre dimineaţă, îndeosebi în zona preorăşenească, vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea va rămâne frumoasă şi vineri când valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, dar cu precădere noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă sau burniţă. Vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade.

Şi în Bucureşti vremea va rămâne frumoasă vineri, maximele ajungând până la 13-14 grade. Dimineaţă se vor semnala condiţii de ceaţă, mai ales în zonele preorăşeneşti.

Jumătatea estică a judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente, dar şi autostrada Bucureşti - Constanţa (A2), au fost, joi dimineaţă, sub Cod galben de ceaţă. Din cauza ceţii, vizibilitatea scăzută sub 200 de metri şi, izolat, chiar sub 50 de metri.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Cum va fi vremea joi şi vineri: cresc temperaturile în aproape toată ţara

În următoarele două zile vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, fiind anunţate maxime de circa 14-15 grade. Specialiştii au anunţat că ploile se vor semnala doar izolat, pe arii restrânse din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: se încălzeşte din 30 octombrie, dar după 5 noiembrie se întorc precipitaţiile

În primele zile ale acestei săptămâni vom avea parte de o vreme rece, cu temperaturi sub mediile normale ale perioadei, însă începând cu 30 octombrie mercurul din termometre va urca din nou. Specialiştii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (27 octombrie – 9 noiembrie), potrivit căreia şansele de precipitaţii vor fi minime până pe 5 noiembrie când ar putea să ningă iar.

PROGNOZA METEO Cum va fi vremea în următoarele trei luni. Ce temperaturi ne aşteaptă de Crăciun şi de Revelion

Ne aşteaptă o iarnă blândă, asta pentru că regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele trei luni este unul apropiat de normele climatologice multianuale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite