Medicii rezidenţi de la Spitalul Sfântul Ioan ameninţă cu proteste după ce au fost informaţi că nu vor mai primi tichete de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii rezidenţi de la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală vor să protesteze după ce au fost înştiinţaţi, de către conducerea unităţii sanitare, că nu vor mai primi tichete de masă începând cu luna ianuarie a anului următor.

Anunţul a fost făcut prin intermediul unui afiş, semnat chiar de managerul unităţii sanitare, Robert Agafiţei. Ulterior, medicii s-au coalizat pe Facebook, unde peste 300 de persoane au informat că intenţionează să protesteze în faţa Ministerului Sănătăţii. 

Pe pagina pe care este anunţat protestul - „Medicii Rezidenţi NU lucrează pro bono” - se cere „confirmarea oficială şi publică” a faptului că „salariile medicilor rezidenţi, indiferent de an, nu se vor micşora şi vrem clarificarea situaţiei de introducere a bursei în salariu (confirmare an 2022 an şi luna), având în vedere că unii colegi vin cu surse de informaţii (sigure, zic ei) cum că salariul rezidentului de an I va fi 5700 lei (!) începând cu martie 2018”.

Totodată, se solicită confirmarea oficială a faptului că de la 1 ianuarie 2018 se va acordă contravaloarea bonurilor de masă în bani şi se cere „insistent plata gărzilor începând din anul I de rezidenţiat”.

„Vrem claritate şi siguranţă”, mai spun medicii care spun că vor protesta sâmbătă, între orele 13 şi 16, în faţa ministerului Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite