Majoritatea turiştilor străini provin din Europa. Care sunt destinaţiile lor favorite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiul, printre destinaţiile preferate ale turişilor care ajung în România FOTO 123 RF
Sibiul, printre destinaţiile preferate ale turişilor care ajung în România FOTO 123 RF

Nu mai puţin de 2,5 milioane de turişti au vizitat România anul trecut, potrivit celor mai recente statistici furnizate de Institutul Naţional de Statistică. În prima jumătate din 2017, însă, numărul turiştilor a crescut cu 10.9% faţă de perioada similară a anului trecut.

„În aceste şase luni, cei 1.2 milioane de turişti străini au cheltuit în total 2.6 miliarde de lei, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Potenţialul României drept destinaţie turistică de top rămâne, însă, neexploatat, în nevoie de iniţiative care să aducă ţara în atenţia călătorilor”, arată un comunicat de presă. 

Concret, dintre toţi turiştii străini care vizitează România, 88.9% provin din Europa, majoritatea preferând să viziteze atracţii din Bucureşti, judeţele Braşov, Sibiu, Timiş sau Cluj. 

„Există un interes evident în tot ceea ce ţara are de oferit, motiv pentru care Experience Romania îşi propune poziţionarea României drept destinaţia preferată a turiştilor în Europa de Est”, se mai arată în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite