Judeţ cu judeţ: Fosta fabrică de pastă de dinţi „Nivea“ din Braşov va fi transformată în spaţii pentru birouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Fosta fabrică  de pastă de dinţi „Nivea“ din Braşov va fi transformată în spaţii pentru birouri
Judeţ cu judeţ: Fosta fabrică de pastă de dinţi „Nivea“ din Braşov va fi transformată în spaţii pentru birouri

Firma de securitate G4S va oferi o recompensă de 7.000 de euro persoanei care va da informaţii despre jaful din Pasul Gutâi, judeţul Maramureş. Elevii de la Liceul „Miron Costin“ din Iaşi vor dona, astăzi, haine, rechizite şi jucării orfanilor din comunele Grajduri, Scânteia şi Tăcuta. Restaurantele din municipiul Alexandria, Teleorman, pot difuza muzică doar până la ora 22.00.

ALBA. La Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia a avut loc, ieri, deschiderea oficială a noului an universitar. S-a dat start cursurilor pentru cei 6.296 de studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918“, dintre care aproximativ 1.700 sunt în anul I de studiu.

ARAD. 22 de tone de silicat de sodiu s-au împrăștiat ieri, pe Drumul Naţional 7 în Lipova, după ce o cisternă s-a răsturnat. Traficul în zonă a fost reluat după trei ore.

ARGEŞ. În deschiderea anului universitar, reprezentanţii Universităţii din Piteşti au organizat, ieri, la  Casa Sindicatelor, un spectacol cu dansuri şi prezentări de modă. Amfitrioni au fost actorii Monica Davidescu şi Aurelian Temişan.

BACĂU. Palatul Copiilor din Bacău îşi redeschide astăzi porţile. Evenimentul va fi marcat de un spectacol susţinut de membrii cercurilor de Muzică Ușoară și Muzică Populară.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Cei peste 121.000 de locuitori din zona urbană a judeţului au reuşit să adune, într-un an, doar 8.105 kilograme de deşeuri electrice şi electronice, adică 67 de grame pe cap de locuitor.

BIHOR. Peste 120 de  proprietari de automobile Opel se reunesc astăzi în cadrul manifestării „FelixOpel“, organizată la Băile Felix. Participanţii, membri ai comunităţii  reunite pe www.clubopel.com vor porni în  marș spre Oradea. În memoria lui Constantin Brâncuşi, şirul de maşini va fi numit generic „Coloana Fără Sfârşit“.

BOTOŞANI. 24 din cele 78 de primări din judeţ au fost sancţionate de reprezentanţii Prefecturii, care au constatat mai multe nereguli la întocmirea registrelor agricole. Amenzile aplicate sunt cuprinse între 100 şi 400 de lei.

BRAŞOV. Fosta fabrică de pastă de dinţi „Nivea“, cumpărată de Colgate-Palmolive în 1992, va fi transformată în spaţii pentru birouri. Administratorii clădirii au declarat preţul pe metrul pătrat va porni de la 15 euro.

BRĂILA. Până la sfârşitul anului, peste 6.000 de brăileni sunt aşteptaţi să la ghişeele de la Evidenţa Populaţiei pentru a-şi preschimba actele sau pentru a-şi face pentru prima oară buletinul.

BUZĂU. Doi agenţi  economici dintr-un centru comercial buzoian s-au ales cu dosare penale, după ce au pus în circulaţie haine sport contrafăcute.

CARAŞ-SEVERIN. La Reşiţa s-a dat startul Decadei Culturii Germane din Banatul Montan, manifestare organizată de etnia germană din Caraş-Severin. Pe parcursul a zece zile vor avea loc diverse spectacole, lansări de carte şi expoziţii de pictură.

CLUJ. Aproximativ o sută de studenţi străini de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj au protestat, ieri, în legătură cu majorarea taxei de şcolarizare. Cuantumul taxei pentru studenţii din anul I s-a dublat, ajungând la 5.000 de euro.

CĂLĂRAŞI.  Municipalitatea din Călăraşi va suplimenta, din bugetul pe anul viitor, cu un milion de lei fondurile pentru lucrările la cele trei noi blocuri de locuinţe ANL.

CONSTANŢA. Aproape 500 de producători agricoli sunt aşteptaţi, între 5 şi 11 octombrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa unde are loc a doua ediţie a Târgului de Legume. Programul zilnic de vizitare va fi între 9.00 şi 20.00.

COVASNA. Elevii de clasa a XII-a din Sfântu Gheorghe pot depune, până la 15 octombrie, cereri pentru a beneficia de burse de excelenţă în valoare de 2.000 de lei, acordate de Consiliul Local.

DÂMBOVIŢA. Piaţa „Mihai Viteazul“ din Târgovişte va găzdui astăzi, de la ora 10.00, o paradă de păpuşi, clovni şi majorete. Manifestările organizate de „Zilele Zâmbetului de Copil“ vor continua şi mâine.

DOLJ. Marin Urucu, şoferul motostivuitorului care a intrat în coliziune cu un autoturism Damas pe aleea principală a uzinei Ford din Craiova provocând decesul Laviniei Niţă (53 ani), este cercetat pentru ucidere din culpă.

GALAŢI. Studenţii care vor merge în această seară în „Club S“ din Galaţi vor plăti intrarea la jumătate de preţ, adică cinci lei.

GIURGIU. Un bărbat în vârstă de 36 ani din comuna Roata de Jos este cercetat pentru tentativă de omor, după ce, pe fondul consumului de alcool, a înjunghiat un tânăr de 22 ani.

GORJ. Un proiectil de calibru 105 mm va fi detonat zilele următoare de pirotehniştii din Gorj. Obuzul a fost găsit de un bătrân din satul Curtişoara în tulpina unui copac.

HARGHITA. De luni, pe 38 de drumuri judeţene recent renovate va fi interzisă circulaţia vehiculelor cu o masă mai mare de 7,5 tone. Măsura va fi menţinută până în aprilie 2010. Excepţie fac autovehiculele de transport în comun şi cele de intervenţie.

HUNEDOARA. Doar jumătate dintre agenţii economici din Petroşani şi-au achitat impozitele şi taxele locale până la 30 septembrie, când a expirat termenul pentru semestrul al II- lea.

IALOMIŢA. 11 persoane de etnie rromă din Ţăndărei au fost arestate, ieri, pentru furt de curent electric din reţeaua naţională. Fiecare se va alege cu dosar penal.

IAŞI. Elevii şi profesorii de la Liceul „Miron Costin“ din Iaşi vor dona, astăzi, haine, rechizite şi jucării orfanilor din comunele Grajduri, Scânteia şi Tăcuta, ai căror părinţi au murit în accidentul feroviar din 14 august, de la Scânteia.

ILFOV. Un tir cu 80.000 de pachete de ţigări de contrabandă, timbrate în Ucraina şi Republica Moldova, a fost oprit, ieri, de poliţiştii de la investigarea fraudelor, pe raza judeţului.  Marfa trebuia să ajungă în Polonia.

MARAMUREŞ. Firma de securitate G4S va oferi o recompensă de 7.000 de euro persoanei care va da informaţii despre jaful din Pasul Gutâi. În urmă cu două săptămâni, şase bărbaţi au simulat un control rutier şi au furat 280.000 de lei dintr-o maşină de transport valori.

MEHEDINŢI. Pentru buna desfășurare a Festivalului „Toamna Severinană“ ce are loc astăzi şi mâine, în Pădurea Crihala, 40 de poliţiști vor patrula în zonă.

MUREŞ. O femeie în vârstă de 40 de ani a fost grav rănită, ieri, după ce autoturism Audi şi un TIR s-au ciocnit frontal în dreptul localităţii Bălăuşeri.

NEAMŢ. Cei peste 5.000 de şomeri din municipiul Roman au la dispoziţie, săptămâna viitoare, doar 18 locuri de muncă, ceea ce înseamnă o concurenţă de aproape 280 de persoane pe un loc.

OLT. Peste 1.000 de olteni care nu şi-au achitat la timp taxele şi impozitele sunt primesc zilele acestea de somaţii. Statul are de recuperat datorii de aproape 13 milioane lei.

PRAHOVA. Mâine, de Ziua Internaţională a Animalelor, accesul publicului în Grădina Zoologică din Parcul „Constantin Stere“, localitatea Bucov, va fi liber.

SATU MARE.  Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu“ din Satu Mare va găzdui astăzi, de la ora 19.00, concertul aniversar al formaţiei thrash-hardcore „Legion“. Vor mai concerta Stopyt, Dirty Shirt, Ultimu’ Nivel şi Smog.

SĂLAJ. La nivelul judeţului sunt disponibile 205 locuri de muncă vacante, cele mai multe, 115, în domeniul confecţiilor.

SIBIU. Asociaţia Ordinul Cavalerilor din Sibiu organizează în acest weekend o serie de spectacole umanitare la Teatrul de Vară din Parcul Tineretului, menite să ajute o tânără bolnavă de leucemie, care are nevoie de un transplant de celule stem. Preţul unui bilet este de 10 lei.

SUCEAVA. Familiile şi persoanele cu un venit net mediu lunar de maximum 615 lei vor primi ajutoare pentru încălzire în perioada 1 noiembrie 2009- 31 martie 2010, de la Primăria Suceava. Ajutoarele se acordă pe bază de cerere.

TELEORMAN. Restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică din municipiul Alexandria vor avea program de funcţionare zilnică până la ora 1.00, iar muzica poate fi difuzată până la ora 22.00.

TIMIŞ. Cele mai bune produse agricole din zona Banatului sunt prezentate, în acest weekend, la Muzeul Satului din Timişoara unde are loc târgul anual „Roadele Toamnei“.

TULCEA. Furnizorii locali de energie termică au de încasat de la populaţie restanţe de peste 6 milioane lei şi au anunţat că nu vor furniza căldură în această iarnă deoarece, la rândul lor, au datorii mari către furnizorul de gaz TulceaGaz.

VASLUI. De la începutul anului şcolar au fost depistaţi, în mediul urban, aproape 300 de elevi cu diverse boli transmisibile, dintre care 62% cu angină, 16% păduchi, iar restul micoze. În mediul rural au fost găsiţi aproape 400 de copii cu diverse boli contagioase. Medicii au descoperit că cel puţin jumătate dintre ei aveau păduchi, iar 6% râie.

VÂLCEA. Trei persoane au decedat, ieri, în urma unui accident de circulaţie produs în dreptul localităţii Slătioara. Maşina în care se aflau cei trei a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un camion.

VRANCEA. Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea a solicitat directorilor de şcoli să organizeze, semestrial, cel puţin un exerciţiu de alarmare cu elevii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite