Fostul şef al Institutului Cantacuzino: „Am luat act de ordinul de revocare din funcţie. Sunt în concediu medical din 23 iulie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul de la Institutul Cantacuzino a fost revocat din funcţie FOTO Adevărul
Managerul de la Institutul Cantacuzino a fost revocat din funcţie FOTO Adevărul

Radu Iordăchel, demis de ministrul Sănătăţii din funcţia de director al Institutului Cantacuzino, spune că a luat act de ordinul de revocare din funcţie, care a fost emis în 26 iulie şi i-a fost comunicat oficial în 31 iulie, precizând că din 23 iulie este în concediu medical.

„Am luat act de decizia oficială a ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Precizez că din data de 23.07.2013 mă aflu în concediu medical, datorită unei afecţiuni care necesită repaos pentru o scurtă perioadă. Ordinul de revocare a mea din funcţia de Director General la Institutului Cantacuzino a fost emis de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în data de 26.07.2013 şi comunicat oficial în data de 31.07.2013”, arată Radu Iordăchel într-un comunicat de presă.

Acesta va oferi mai multe detalii legate de revocarea din funcţie pe 20 august, într-o conferinţă de presă pe care o va organiza la sediul instituţiei.

Demis din cauza unor deficienţe de management

Directorul Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, a fost demis de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, din cauza unor deficienţe de management, au declarat oficiali din Ministerul Sănătăţii.

Atribuţiile lui Iordăchel i-au fost date directorului adjunct Ovidiu Antal, au mai spus sursele citate.

Iordăchel ocupa această funcţie din aprilie 2012, fiind numit în locul lui Dorel Lucian Radu, care a demisionat după ce sindicatul instituţiei i-a solicitat acest lucru, criticându-l pentru blocarea activităţii institutului.

Radu Iordăchel s-a aflat şi anterior la conducerea Institutului Cantacuzino, însă a fost demis, în aprilie 2010, de către ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Cseke Attila, pe motiv că planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale institutului nu a fost îndeplinit.

În luna mai, ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat că Institutul Cantacuzino devine, prin hotărâre de guvern, serviciu de interes economic general şi va primi din fondul de rezervă al Guvernului 10 milioane de lei, sumă care nu reprezintă ajutor de stat, ci compensaţie financiară din partea statului.

Scurtarea etapelor pentru producţia vaccinului antigripal

Nicolăescu a mai precizat atunci că s-a ocupat personalul de reluarea activităţii institutului şi a discutat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale scurtarea etapelor pentru ca producţia de vaccin antigripal să poată fi reluată în acest sezon.

Anul 2012 a fost primul în care în campania de imunizare gratuită împotriva gripei nu au mai fost folosite vaccinuri de la Institutul Cantacuzino, după ce, în ianuarie 2012, multe loturi cu doze fabricate la acest institut au fost retrase, din cauza unei concentraţii scăzute a tulpinei B, linia de producţie a fiolelor fiind ulterior închisă.

Institutul Cantacuzino, care se număra printre cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, şi-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricaţie. În aceste condiţii, unele programe naţionale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autorităţile au fost obligate să importe vaccinuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite