Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeş”: „Tomograful a stat două săptămâni oprit” de teama unei supraîncărcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Digi24
Foto: Digi24

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti, a povestit la emisiunea Omul Potrivit de la DigiFM un incident recent în care instalaţia electrică nu a putut face faţă alimentării unui tomograf nou.

„Încercăm să nu supraîncarcăm circuitele. Şi zicem asta nu în ideea în care nu ştim ce se întâmplă. S-au făcut controale, evaluări şi s-au dat recomandări după (incendiul de la) Piatra Neamţ şi avem toate hârtiile care spun că în Spitalul „Victor Babeş”, deşi este un spital vechi, avem circuitele care suportă consumatorii respectivi.

Dar consumatori erau cei care funcţionau în momentul evaluării, dar având nevoie şi punând în funcţiune tomograful pe care l-am primit şi care funcţionează de câteva luni bune aici, doctorii au simţit miros de ars. Atunci am oprit tomograful. A stat două săptămâni oprit pentru că au venit echipe de specialişti şi au constatat că e o supraîncărcare cu tomograful ăsta şi am schimbat tabloul electric”, a menţionat Emilian Imbri la DigiFM, citat de Digi24.

Acesta mai spune că „indiferent ce schimbăm şi cât, ne-au atenţionat cei care au fost aici, că dacă consumatorii sunt peste ceea ce suportă chiar o instalaţie nou-nouţă, atunci se va produce accidentul. Ce înseamnă să schimbi tot? Să schimbi tot, să calibrezi şi să aduci curentul necesar, să pui mai multe tablouri electrice, fiecare pavilion să aibă propriul tablou electric, ceea ce nu are acest spital, dar va avea.

Dacă focul porneşte de la un chibrit şi se aprinde un cearşaf, acolo sunt măştile de oxigen, tuburi, nu se aprinde nimic instant, dar în câteva minute se aprinde tot ce este inflamabil. Nu vă puteţi imagina cât de inflamabile sunt hainele noastre de protecţie, cearşaful de unică folosinţă... dacă s-a aprins aşa ceva, focul porneşte, e întreţinut de oxigen, sigur că totul se aprinde şi poate să şi explodeze”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite