Doar 27% din români folosesc maşina personală pentru deplasările zilnice. Cei mai mulţi preferă taxi-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii preferă să circule cu taxiul FOTO Adevărul
Românii preferă să circule cu taxiul FOTO Adevărul

Doar 27% din români utilizează maşina personală pentru deplasările zilnice, în timp ce 40% preferă să circule cu taxi-ul. În schimb, 37% din români apelează la transportul în comun. Aşa arată un raport recent, la care a participat şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din România, dar şi alte instituţii similare din Uniunea Europeană.

De asemenea, studiul a mai arătat că 73% dintre români călătoresc în ţară pe parcursul întregului an şi au călătorit în străinătate în ultimii doi ani.

Datele sunt desprinse dintr-un studiu european, la care au participat nu mai puţin de 4.000 de consumatori din 299 de oraşe de mărimi diferite: medii, mari şi metropole. Din totalul respondenţilor, 43% au studii superioare şi 57% sunt au un loc de muncă.

Tot la nivel european, 22% din respondenţi au declarat că parcurg zilnic aproximativ 2 - 5 kilometri, în timp ce 33% călătoresc zilnic în jur de 30 - 60 de minute.

„Numărul respondenţilor care călătoresc pe jos indiferent de natura deplasării (muncă, şcoală, timp liber, rezolvarea problemelor familiale) este constant”, se arată în raport.

În cazul europenilor, maşina este principalul mijloc de transport, deşi utilizarea variază. Este mai puţin folosită pentru a merge la locul de muncă, dar mai des folosită în restul cazurilor. Transportul urban este cel mai des folosit pentru utilizarea la şi de la locul de muncă la şcoală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite