Cutremur cu magnitudine 3,7 în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudine 3,7 s-a produs miercuri, la ora 11:11, în judeţul Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime 113,8 kilometri. De la începutul lunii august, aproape zilnic au avut loc cutremure în zona Buzău - Vrancea, cel de miercuri fiind al XV-lea.

În 1 şi 2 august, în Buzău au avut loc seisme cu magnitudini de 4,6 şi 4,9, iar în zilele de 3 şi 4 august cutremurele au fost de 3,8.

În 10 august, în zona Vrancea au avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,7 şi 2,8.

În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, a declarat că, din analizele şi cercetările sale, următorul mare cutremur care se va produce în România va fi în anul 2040 sau în perioada 2077 - 2078. În schimb, directorul INFP, Constantin Ionescu, susţine că nu se pot face astfel de estimări, dar afirma că astfel de seisme sunt normale pentru zona Vrancea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite