Copiii infectaţi pot răspândi virusul SARS-CoV-2 săptămâni întregi fără a avea simptome de boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
preot social copii vingard

Cercetările făcute de la începutul pandemiei au arătat că adolescenţii şi copiii mici contribuie în mod semnificativ la răspândirea COVID-19. Ultimul studiu în acest sens aparţine medicilor de la Spitalul Naţional pentru Copii din Washington.

Potrivit acestora, copiii infectaţi pot răspândi virusul SARS CoV-2 săptămâni întregi fără a avea simptome de boală. Din moment ce nu au niciun simptom sau doar simptome uşoare, ei ar putea infecta oamenii din jurul lor timp de mai multe săptămâni, sunt de părere doctoriţele Roberta L. DeBiasi şi Meghan Delaney. Acestea au studiat datele a 91 de copii din 22 de spitale din Coreea de Sud şi au conchis că 22% din copii nu au avut deloc simptome, 20% au fost iniţial asimptomatici, semnele de boală apărând mai târziu, iar 58% au fost simptomatici încă de la primul test. Durata simptomelor a variat, de asemenea foarte mult – de la trei zile până la trei săptămâni.  

Cele două doctoriţe admit însă că mai există foarte multe întrebări fără răspuns în acest moment referitoare la rolul pe care îl au copiii şi adolescenţii în răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite