Companiile au pus la bătaie peste 11.000 de joburi în această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 11.000 de locuri de muncă sunt disponibile în perioada 6-12 iunie FOTO Adevărul
Peste 11.000 de locuri de muncă sunt disponibile în perioada 6-12 iunie FOTO Adevărul

Peste 11.000 de locuri de muncă sunt disponibile în următoarea săptămână la nivel naţional. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş şi Iaşi.

Potrivit Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la nivel naţional sunt disponibile 11.131 de locuri de muncă, dintre care cele mai multe (1.500) sunt în judeţul Cluj şi în Capitală (823).  Judeţele cu cele mai puţine oferte de muncă sunt Bacău, unde angajatorii au vacante doar şapte joburi şi în Mehedinţi unde sunt disponibile 16 locuri de muncă.

Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile pentru persoanele care au studii medii sau sunt muncitori necalificaţi. Majoritatea joburilor scoase la concurs de angajatorii sunt în industria textilă sau în comerţ. În plus, companiile caută 468 de muncitori necalificaţi în agricultură şi 257 de ospătari şi chelneri.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 742 de locuri de muncă, cei mai mulţi angajatori căutând ingineri şi subingineri. În plus, se caută asistenţi medicali generalişti, consilieri pentru vânzări asigurări, programatori şi consilieri financiari. În plus, angajatorii au disponibili, la nivel naţional, 20 de joburi de formator.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite