Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Teleorman valabil până sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe râul Teleorman, de vineri până sâmbătă dimineaţă, când ar putea fi depăşite cotele de apărare ca urmare a propagării viiturilor din amonte.

Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, codul portocaliu instituit prin avertizarea emisă joi la nivel regional de către Administraţia Bazinaă de Apă Argeş-Vedea se menţine pe râul Teleorman, pe sectorul aval s.h. Tătărăştii de Sus - amonte s.h. Teleorman (judeţul Teleorman), până sâmbătă, la ora 10.00.

Avertizarea a fost emisă ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice, a propagării viiturilor din amonte şi a evoluţiei debitelor evacuate din acumularea piscicolă Stârci, situată pe râul Valea Copacilor, afluent al Teleormanului, a precizat INHGA.

Potrivit sursei citate, râul Teleorman este îndiguit pe sectorul Tătărăştii de Sus - sat Ducu.

Vineri, de la ora 10.00, a fost ridicată atenţionarea cod galben de inundaţii de pe râurile din bazinele Crişul Alb, Arieş, Olt şi Argeş, din judeţele Hunedoara, Arad, Alba, Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite