Cod portocaliu şi cod galben de caniculă, emise pentru mai multe judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cod portocaliu de caniculă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, Cod portocaliu de caniculă pentru 16 judeţe din ţară, în timp ce restul ţării se află sub Cod galben. Miercuri, Codul portocaliu va rămâne valabil doar pentru 11 judeţe.

Potrivit ANM, marţi, va fi valabilă o avertizare de Cod portocaliu de caniculă emis pentru  Maramureş, Crişana, Banat, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei şi al Olteniei vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pentrul restul ţării a fost emisă o avertizare de Cod galben de caniculă, fiind anunţate temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

De asemenea, specialiştii au anunţat că miercuri Cod portocaliu de caniculă se va restrânge, fiind valabil doar pentru 11 judeţe din ţară. Astfel, în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37...38 de grade.

ANM a anunţat că restul ţării va fi sub Cod galben de caniculă, fiind anunţate maxime de 35...36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, la câmpie şi la podiş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite