Meteorologii au extins atenţionarea cod galben de vânt pentru zona de munte din 27 de judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă meteo de vreme rea valabilă pe data de 14 ianuarie, în următoarele ore.

Meteorologii au extins atenţionarea cod galben de vânt pentru zona de munte din 27 de judeţe din nordul, centrul şi vestul ţării, unde vântul va sufla cu peste 100 de kilometri la oră. De asemenea, până miercuri la ora 20.00 în majoritatea zonelor ţării vor fi intensificări ale vântului, ninsori şi precipitaţii mixte care vor favoriza depuneri de polei.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care a actualizat luni informarea meteo, în majoritatea zonelor ţării vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45-55 de kilometri la oră, accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată. Miercuri, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60-65 de kilometri la oră, în special în sudul şi în centrul ţării.

În vestul, nordul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, în special ninsori. Miercuri, în zonele joase, cu precădere din vest şi nord-vest, vor fi precipitaţii mixte care vor favoriza depuneri de polei.

Concret, între orele 10.10 şi 13.00, se află sub Cod galben de vreme rea judeţele Alba, Mureş, Sibiu, unde se vor semnala intensificări temporare de vânt care la rafală vor atinge şi depăşi local 55 - 60 de kilometri pe oră. 

De asemenea, între orele 09.10 - 12.00, se vor afla sub Cod galben de vreme rea judeţele Sălaj, Satu-Mare, unde se vor semnala intensificări temporare ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi local 55 - 60 de kilometri pe oră. 

Între orele 09.00 - 12.00, va fi sub avertizare Cod galben judeţul Vrancea, unde se va semnala local ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri. De asemenea, se va semnala depunere de chiciură. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite