UPDATE Avertizările de cod galben de vijelii au expirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi au fost emise mai multe avertizări de cod galben de vijelii FOTO Arhivă Adevărul
Astăzi au fost emise mai multe avertizări de cod galben de vijelii FOTO Arhivă Adevărul

Atenţionarea de cod galben de vijelii, emisă marţi de meteorologi, a expirat, la fel şi avertizările emise pentru judeţele din ţară.

UPDATE Avertizările de cod galben emise de meteorologi au expirat. 

UPDATE Până la ora 19.10, judeţul Dolj, inclusiv municipiul Craiova, se află sub avertizare de cod galben de furtună. 

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, căderi de grindină de mici dimensiuni, averse şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

UPDATE Sud-estul judeţului Constanţa (delimitat de localităţile Ovidiu, Constanţa, Cumpăna, Eforie Nord, Tuzla, Mangalia, Negru Vodă, Independenţa, Topraisar şi Amzacea) se află, până la ora 19.00, sub avertizare de cod galben de furtună. 

Se vor semnala grindină de mici şi medii dimensiuni, cantităţi de apă care pot atinge şi depăşi 15 - 20 l/mp, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

UPDATE Până la ora 18.10, sudul judeţului Gorj şi judeţul Dolj, inclusiv municipiul Craiova, se află sub avertizare de cod galben de furtună. 

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, căderi de grindină de mici dimensiuni, averse şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

UPDATE Estul şi centrul judeţului Constanţa (delimitat de localităţile Corbu, Năvodari, Ovidiu, Constanţa, M. Kogălniceanu, Castelu, Poarta Albă şi Valu lui Traian) se află până la ora 18.00 sub cod galben de vijelii. 

Se vor semnala grindină de mici şi medii dimensiuni, cantităţi de apă care pot atinge şi depăşi 15 - 20 litri/metru pătrat, descărcări electrice şi intensificări de vânt ce pot lua aspect de vijelie.

UPDATE Vestul şi centrul judeţului Constanţa (delimitat de localitătile: Hârşova, Cernavodă, Medgidia, Adamclisi) se află, până la ora 17.20, sub avertizare de cod galben de vijelii. 

Se vor semnala cantităţi de apă care pot atinge şi depăşi 15 - 20 litri/metru pătrat, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi grindină de mici şi medii dimensiuni.

UPDATE Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vijelii, valabil până la ora 17.00, pentru sud-estul judeţului Dolj şi pentru arii relativ extinse în judeţul Olt, inclusiv pentru zona municipiului Slatina. 

Se vor semnala căderi de grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse ce pot cumula 15-20 litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

De asemenea, până la ora 18.00, a fost emisă o avertizare de cod galben de ploi, valabil pentru judeţul Ilfov, inclusiv pentru municipiul Bucureşti

Se vor semnala grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cantităţi de precipitaţii ce pot atinge şi depăşi 15 - 20 l/mp şi descărcări electrice.

UPDATE Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vijelii, valabil până la ora 16.05, pentru estul judeţului Dolj şi pentru cea mai mare parte a judeţului Olt, inclusiv zona municipiului Slatina. 

Se vor semnala grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse ce pot cumula 15-20 de litri/metru pătrat şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

UPDATE Judeţele Olt, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa au ieşit de sub incidenţa codului galben de vijelii. 

De asemenea, atenţionarea de cod galben de ploi, valabilă pentru jumătatea de est a ţării, a expirat.

UPDATE Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vijelii valabil, până la ora 15.15, pentru sudul judeţului Vâlcea şi pentru arii relativ extinse din judeţul Olt, inclusiv pentru municipiului Slatina.

Se vor semnala căderi de grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce pot lua aspect de vijelie şi averse ce pot cumula 15-20 de litri pe metru pătrat.

Jumătatea de nord a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa (zonă delimitată de localităţile Câmpulung Muscel, Curtea de Argeş, Piteşti, Costeşti, Găeşti, Târgovişte, Moreni şi Fieni) se află, până la ora 15:00, sub avertizare de cod galben de vijelii. 

Se vor semnala grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cantităţi de precipitaţii ce pot atinge şi depăşi 35 de litri pe metru pătrat şi descărcări electrice.

De asemenea, până astăzi la ora 15:00 este valabilă atenţionarea de cod galben de ploi torenţiale şi vijelii valabilă pentru judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova, Buzău şi Ilfov, inclusiv pentru municipiul Bucureşti.

În aceste zone vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei. Se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce trecător vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite