Cod galben de ceaţă pentru opt judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt judeţe din ţară se află sub Cod galben de ceaţă FOTO Mihaela Cojocariu
Opt judeţe din ţară se află sub Cod galben de ceaţă FOTO Mihaela Cojocariu

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri , mai multe avertizări de Cod galben de ceaţă, valabile pentru opt judeţe din ţară. Specialiştii precizează că vizibilitatea va scădea local sub 50 de metri.

Potrivit ANM, până la ora 10.00, judeţele Iaşi şi Vaslui, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente, se află sub Cod galben de ceaţă. Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.  În unele zone se va semnala şi burniţă.

Judeţul Alba se află,până la ora 11.00, sub Cod galben de ceaţă, vizibilitatea fiind redusă în unele zone sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

ANM a emis o avertizare de Cod galben de ceaţă şi pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. Până la ora 12.00, vizibilitatea va scădea local sub 200 demetri şi, izolat, sub 50 de metri.

Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. Luminile de ceaţă trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ, pentru a nu-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite