Campania naţională „Controlează-ţi diabetul!” a fost premiată de Colegiul Medicilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diabetul poate provoca o serie de complicaţii FOTO Adevărul
Diabetul poate provoca o serie de complicaţii FOTO Adevărul

Colegiul Medicilor din România a premiat campania naţională „Controlează-ţi Diabetul”, organizată de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, scopul campaniei fiind acela de a atrage atenţia specialiştilor, autorităţilor şi populaţiei asupra importanţei preventiei, diagnosticarii precoce şi controlului acestei afecţiuni şi asupra severităţii complicaţiilor asociate.

„Se ştie că în prezent diabetul zaharat este principala cauză de orbire în ţările dezvoltate, principala cauză de amputaţie non-traumatică şi principala cauză de boală cronică renală”, a declarat doctorul Cristian Guja, vicepreşedintele Societăţii Române de Diabet.

Peste 7.300 de persoane şi-au testat glicemia şi hemoglobina glicată în cadrul celor şase ediţii ale campaniei organizate până în prezent.

„Tratamentul diabetului este extrem de complex, gravitatea complicaţiilor este deosebită, iar consecinţele sociale, profesionale şi familiale sunt devastatoare. Diabetul zaharat este o afecţiune complexă, care necesită o abordare multidisciplinară, dar şi acţiuni de informare şi educare a populaţiei cu privire la metodele de prevenţie şi control, aşa cum este Campania Naţională Controlează-ţi Diabetului”, a declarat şi doctorul Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet.

Campania, care va continua şi în acest an, a fost premiată în cadrul Galei Medica, organizată de Colegiul Medicilor din România.

Pe aceeaşi temă:

PROIECT Tatuajele şi piercingurile pentru gravide şi nevăzători, interzise

Saloanele şi cabinetele de înfrumuseţare nu vor mai avea voie să tatueze sau să le pună piercinguri orbilor, bolnavilor psihic, gravidelor şi pacienţilor cu SIDA, hepatită sau diabet zaharat, iar piercingurile în zona organelor sexuale vor fi interzise minorilor, conform unui proiect de ordin al Ministerului Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite