Burse de 6.000 de euro pentru proiecte jurnalistice despre „violenţa domestică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
burse

Trei burse în valoare de 2.000 de euro fiecare - pentru realizarea unor materiale jurnalistice complexe pe tema “violenţa domestică” - vor fi acordate anul acesta de Fundaţia Friends For Friends şi Avon România.

O bursă Superscrieri/Avon poate fi câştigată de orice autor din România - indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiţionale ori exclusiv în mediul digital. 

Bursele Superscrieri, aflate la a II-a ediţie, sunt sprijinite şi de cotidianul Adevărul.

Termenul limită de trimitere a formularului de aplicaţie, disponibil pe www.ffff.ro/burselesuperscrieri, este 26 aprilie 2015.

Pentru 2015, se vor acorda trei burse în valoare de 2.000 de euro fiecare pentru realizarea a trei materiale jurnalistice complexe pe tema “violenţa domestică”. Suntem în căutare de proiecte care să treacă dincolo de tipare de abordare şi să aducă noi perspective asupra temei - să înfăţişeze publicului fenomenul violenţei domestice în variatele lui forme şi simptome, de la costuri pentru societate până la traume personale duse în spate decenii la rând, de la neputinţe legislative până la cultura lui "bătaia e ruptă din rai", se precizează în comunicatul Fundaţiei Friends for Friends care anunţă lansarea proiectului.

Pe lângă bursele propriu-zise, programul include două componente care adaugă valoare proiectelor câştigatoare: un program de mentorat şi o serie de trei ateliere de scriere creativă, Seminariile Superscrieri, susţinute de Mona Dîrţu - sub îndrumarea căreia se va desfăşura tot programul de burse.
Juriul care va selecta bursierii, pe baza unor criterii de evaluare a propunerilor de proiecte, este format din: Dan Duca, Liviu Iolu, Marius Chivu, Mihnea Măruţă, Raluca Kisescu (AVON Romania), Simona Tache, Vlad Mixich şi Vlad Petreanu.

Rezultatele programului pilot din 2014 - cele trei materiale publicate de echipele bursiere, toate super-propunerile de proiecte înscrise, felul în care s-au desfăşurat Seminariile Superscrieri - ne-au arătat că programul de burse acoperă o nevoie adâncă: autorii sunt gata să-şi pună la bătaie energia, timpul şi creativitatea dacă cineva le creează contextul şi le oferă puţin sprijin. Asta s-a întâmplat la prima ediţie a Burselor Superscrieri/Avon, când toţi bursierii au făcut mai mult decât şi-au propus în proiecte. Suntem recunoscători că partenerii noştri ne înţeleg misiunea, iar implicarea lor creşte. Ceea ce reuşim să facem nu ne mai împarte în proiect-sponsor-public ţintă, ci ne uneşte într-o comunitate în care fiecare contribuie cu propria performanţă pentru a ne bucura împreună de materiale jurnalistice de excepţie. Le suntem recunoscători tuturor şi invităm pe oricine crede în forţa poveştilor bine scrise să ni se alature”, declară Beatrice Weber, preşedinte executiv FFFF.

Anul acesta, împreună cu Avon, vom acorda 3 burse în valoare de 2.000 de euro fiecare pentru realizarea a trei materiale... Posted by Fundatia Friends for Friends on Monday, March 30, 2015

Implicarea Avon în acest proiect este argumentată de Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing Avon România şi Moldova: “Dorinţa de a oferi femeilor din România - victime ale violenţei domestice - o viaţă linistită prin Campania Respectului ne face să căutăm permanent iniţiative prin care le putem arăta că merită să trăiască o viaţă decentă şi că schimbarea este posibilă. Ştim că jurnalismul responsabil, care investighează cauze şi spune poveşti este calea prin care, în viitorul nu foarte îndepărtat, respectul va fi o valoare a majorităţii. La prima ediţie de burse, echipele câştigătoare au documentat materiale care, în primul rând, oferă soluţii. În 2014, proiectele au vorbit despre Ordine de Protecţie, Antecedente Penale sau Harta Violenţei în România; suntem nerăbdători să descoperim anul acesta şi alte superscrieri despre şi pentru femeile victime ale violenţei. Ne dorim ca aceste proiecte să fie surse de inspiraţie şi reflecţie pentru tineri, viitorii promotori ai unei societăţi mai frumoase.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite