Liviu Iolu

Consilier al Prim-Ministrului

E facil să te comporţi cu aroganţă faţă de ţări pe care le consideri mici. E simplu să auzi un nume de ţară şi să râzi, să priveşti de sus fără să ai vreo idee despre naţiunea care o locuieşte, visurile ei şi felul în care învinge sau se predă. Am căzut toţi în capcana asta de multe ori şi în continuare ne e greu să ne învăţăm minte.

Cei mai mulţi stăm pe margine, comentăm şi aşteptăm să vedem cum ceilalţi eşuează. Un gând ascuns, pe care nu-l verbalizăm dar îl auzim în gând, nu ne dă pace: „N-o să iasă, vă zic eu!”. Campania de donaţie pentru sculptura „Cuminţenia Pământului” a lui Brâncuşi va arăta dacă putem, ca naţiune, să ieşim din blazarea generalizată.

Înainte de a declanşa mişcări ample pro-parapet şi înainte de a vedea ce primar e vinovat pentru scoaterea gardurilor de pe Dâmboviţa se cuvine să mulţumim unui seamăn care, în loc să scoată telefonul şi să posteze imagini pe Facebook cu maşina căzută în râu, a ales să sară în apa rece şi să încerce să salveze vieţi.

 • Liviu Iolu a citit luna trecuta

  Îi ştiţi pe ăia care zic că povestea cu plagiatele e o petardă de presă, menită să abată atenţia de la adevăratele probleme ale ţării? Sunt simple unelte. Dacă scotoceşti prin cotloanele Parlamentului, poţi vedea cât de mulţi oameni, din tot spectrul politic, profită de neatenţia noastră şi lucrează pe furiş întru salvarea plagiatorilor: cedează într-o parte ca să atace apoi mişeleşte din altă parte. Atunci îţi dai seama că mizele sunt uriaşe.

 • Liviu Iolu a publicat un nou articol luna trecuta

  Niciun artist nu scapă de falsuri sau copii ale operelor sale. Nu ştiam că se va ajunge şi mai departe de-atât, şi anume să falsifici argumente care să-ţi susţină un editorial despre o operă de artă.

 • Liviu Iolu a citit acum 2 luni

  Premierul Dacian Cioloş a declarat, pentru Adevărul, că Executivul nu a modificat Codul fiscal prin Hotărâre de Guvern, aşa cum a acuzat, ieri, Liviu Dragnea la Adevărul Live, ci doar „ a clarificat lucrurile“ scrise de Guvernul Ponta. Cioloş spune că va modifica prin ordonanţă de urgenţă Codul fiscal, astfel încât soţiile veteranilor de război să fie scutite din nou de la plata impozitelor.

 • Liviu Iolu a citit acum 2 luni

  Raluca Prună, Victor Grigorescu, Cristian Ghinea şi Achim Irimescu, miniştrii cu adevărat tehnocraţi din Guvern, împreună cu premierul Dacian Cioloş, au început să combată atacurile greilor PSD: Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi Corina Creţu. „Tupeul“ tennocraţilor ar putea fi taxat de PSD printr-o moţiune de cenzură.

 • Liviu Iolu a citit acum 2 luni
 • Liviu Iolu a citit acum 2 luni

  Pe străzile Bucureştiului, au apărut stenciluri cu premierul Dacian Cioloş. "Stencilul (sau şablonul) este o tehnică foarte apreciată şi des folosită în street art fiindcă e rapidă, precisă şi multiplicabilă", explică Cristian Neagoe, instigator cultural şi curator Street Delivery, pentru Adevărul.

Vezi mai multe