Se întoarce iarna. ANM a anunţă temperaturi scăzute, brumă şi ninsoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştiul şi 13 judeţe din ţară se află sub Cod galben de vânt FOTO Adevărul
Bucureştiul şi 13 judeţe din ţară se află sub Cod galben de vânt FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni o informare de răcire a vremii. Specialiştii au anunţat temperaturi minime negative şi brumă. De altfel, luni, până la ora 14.00, a fost în vigoare o atenţionare de Cod galben de vânt valabilă pentru Bucureşti şi 13 judeţe din ţară.

Potrivit ANM, în intervalul 15 martie, ora 6.00 - 18 martie, ora 6.00, valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. 

Pe parcursul nopţilor se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă în cea mai mare parte a teritoriului, dar îndeosebi în nordul, centrul şi estul ţării şi în zonele deluroase din sud.

„În cursul zilei de marţi, 15 martie vor fi precipitaţii slabe, mixte în regiunile nordice, iar la munte va ninge”, arată specialiştii.

De altfel, până luni la ora 14.00, a fost în vigoare o atenţionare de Cod galben de vânt. Aceasta a fost valabilă pentru Bucureşti şi pentru judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa.

De altfel, din cauza vântului puternic, în porturile Constanţa-Nord, Constanţa-Sud şi Mangalia au fost suspendate manevrele, începând cu ora 2.00 a nopţii de duminică spre luni. De asemenea, începând cu ora 8.00, Portul Midia din judeţul Constanţa a fost închis din cauza condiţiilor meteo.

Operaţiunile urmează să fie reluate după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice, adică atunci când vântul va scădea în intensitate.

cod galben de vant
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite