Atenţionare MAE. Circulaţia în Bulgaria, între Cernomorets şi Sozopol, rămâne închisă. România nu va fi afectată de ploile din ţara vecină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucata de drum închisă este în sudul litoralului bulgăresc, fără a afecta circulaţia către staţiunile din nord, la mare căutare printre români      FOTO: Google maps
Bucata de drum închisă este în sudul litoralului bulgăresc, fără a afecta circulaţia către staţiunile din nord, la mare căutare printre români      FOTO: Google maps

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a actualizat atenţionarea de călătorie emisă ieri pentru litoralul bulgăresc, afectat ieri de ploi abundente şi inundaţii. Oficialii români atrag atenţia că în continuare nu se poate circula pe tronsonul Cernomorets şi Sozopol, însă traficul a fost reluat pe ruta Sozopol-Primorsko.

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Bulgariei că, potrivit informaţiilor comunicate de Agenţia ”Infrastructura rutieră”, circulaţia între Sozopol si Primorsko a fost restabilită, însă este în continuare întreruptă între Cernomorets şi Sozopol, se arată într-un comunicat MAE de joi.

„Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Sofia de la autorităţile locale din Sozopol, nu sunt înregistrate cazuri de persoane afectate de inundaţiile din zonă”, susţin oficialii MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile de specialitate şi să urmărească pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate înainte de a se deplasa pe teritoriul acestui stat.

Cod galben de ploi în nordul Bulgariei

Atenţionarea de joi vine după una similară transmisă miercuri de Ministerul Afacerilor Externe, care anunţa că este întreruptă circulaţia pe drumul II-99 între localităţile Cernomorets şi Primorsko ca urmare a ploilor abundente din ultimele ore.

Institutul naţional bulgar de meteorologie şi hidrologie a instituit miercuri cod galben în regiunile din nordul Bulgariei (Vraţa, Montana, Pleven, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse şi Târgovişte) pentru ziua de 16 iulie, pentru ploi abundente şi descărcări electrice.

Ploi slabe pe litoralul românesc

Specialiştii români au precizat că situaţia meteorologică din Bulgaria nu va ajunge şi la noi, fenomenele fiind locale. 

Astfel, litoralul românesc nu va fi afectat de ploile din Bulgaria. Specialiştii români au anunţat că joi şi vineri cerul va fi mai mult noros la malul Mării Negre, cu temperaturi ce nu vor urca mai mult de 28-29 de grade. De asemenea, sunt aşteptate ploi slabe şi de scurtă durată.

Ziua de sâmbătă va fi puţin mai rece şi mohorâtă, fiind anunţate ploi. De duminică însă, vremea va fi din nou frumoasă, fără ploi, cu maxime ce vor depăşi 30 de grade.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Vremea până pe 27 iulie: temperaturi de până la 30 de grade, dar şi ploi în aproape toată perioada

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni (14 – 27 iulie), potrivit căreia, în următoarea perioadă vom avea parte de temperaturi ridicate, de până la 31 de grade. Cu toate acestea, specialiştii anunţă că va ploua în cea mai mare parte de perioadei prognozate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite