ANM a emis o informare de ploi şi vânt. Au fost emise şi două informări de Cod galben de inundaţii pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis o informare de ploi şi vânt FOTO Adevărul
ANM a emis o informare de ploi şi vânt FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, dumnică, o informare de ploi şi vânt. Aceasta este valabilă de duminică seara până marţi dimineaţa. De asemena, hidrologii au emis două avertizări de Cod galben de inundaţii pe Dunăre, valabile în perioada 7 - 15 martie.

UPDATE Hidrologii au emis două atenţionări de Cod galben de inundaţii pe Dunăre, pentru perioada 7 - 15 martie, ce vizează judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleroman, Constanţa şi Tulcea.

Codul galben va fi instituit, de luni până pe 15 martie, pe sectorul aval Porţile de Fier - Zimnicea (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman), pe sectorul aval Isaccea şi pe braţele Dunării ( judeţul Tulcea).

O altă atenţionare de Cod galben vizează sectorul Cernavodă – Hârşova (judeţul Constanţa) şi este valabilă de pe 9 până pe 15 martie.

Hidrologii menţionează că nu sunt anticipate probleme deosebite.

„Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire. Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probeme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul romănesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor”, potrivit unui comunicat emis de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Informare de ploi şi vânt

Potrivit ANM, în intervalul 6 martie, ora 22.00 - 8 martie, ora 8.00, aria ploilor se va extinde şi va cuprinde jumătatea vestică a ţării. 

În Banat, nordul Olteniei, Crişana şi vestul Transilvaniei, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 20...25 de litri pe metru pătrat, iar în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, izolat, se vor cumula peste 35...40 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze de până la 50-55 de kilometri pe oră, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă, va depăşi 70-80 de kilometri pe oră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite