Virgil Măgureanu: Sunt convins că şi azi informaţiile ajung la fel de repede la Moscova ca pe vremea lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virgil Măgureanu, fost şef al SRI, a vorbit, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, faptul că informaţiile din zona Puterii ajung şi în zilele noastre repede spre Moscova, la fel ca şi alte servicii.

„Se zice că şi pe vremea lui Ceauşescu, nici nu se terminau bine şedinţele acelea renumite ale CPEx-ului şi deja Moscova ştia cam ce se discutase. Aşa că, din punctul ăsta de vedere, sigur ar fi avantajaţi să aibă şi să fie... Şi n-aveţi nicio grijă, că ei stau bine şi azi, după cum şi ceilalţi sunt la fel de bine implicaţi şi aici“, a declarat Virgil Măgureanu în interviul pentru Radio Europa Liberă, fiind întrebat dacă e de părere că Moscova ar vrea un om apropiat în fruntea Guvernului. 

În interviu Măgureanu a vorbit foarte mult de Ion Iliescu, adică modul cum a ajuns să fie liderul din 1989, ce trecut politic avea şi de ce s-a impus în lupta pentru putere. 

„e Iliescu îl ştiam şi eram absolut convins că el va fi alesul. Nu fiindcă avea cunoştinţe la Moscova, ci pentru că îl ştiam extrem de influent şi eu, şi o mulţime de lume care l-a cunoscut de-a lungul timpului. În perioada cât a condus UTC-ul, şi înainte de asta, se spunea că este un om fascinant şi care are calităţi de lider“, a mai afirmat Măgureanu.

Citeşte aici tot interviul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite