Japonia sub teroare. Locuitorii unei insule, îndemnați să se adăpostească după ce Coreea de Nord a anunțat că lansează o rachetă

0
Publicat:

Japonia a emis luni, 27 mai 2024, o alertă de rachetă, îndemnând locuitorii din regiunea Okinawa să se adăpostească, după ce Phenianul a lansat un proiectil balistic neidentificat.

Coreea de Nord - exerciții privind un contraatac nuclear. FOTO EPA-EFE
Coreea de Nord - exerciții privind un contraatac nuclear. FOTO EPA-EFE

Biroul Primului Ministru a emis o declarație în care spunea: „O rachetă pare să fi fost lansată din Coreea de Nord. Vă rugăm să vă refugiați în interiorul unei clădiri sau în subteran”. Însă, după aproximativ 30 de minunte, comanda a fost anulată.

Nu este de așteptat ca racheta să ajungă în Japonia. Apelul de evacuare a fost anulat”, a preciat Biroul.

Citând oficiali guvernamentali, mass-media japoneza NHK relatează că racheta lansată de Coreea de Nord a dispărut de pe radar, ceea ce înseamnă că este probabil să fi fost un eșec.

Acordul dintre Federația Rusă și Japonia privind eliminarea armelor nucleare a încetat să se aplice

Ministerul rus de Externe a precizat că documentul a încetat să mai fie valabil începând cu data de 21 mai 2024.

Acordul dintre guvernele Federației Ruse și Japoniei pentru a facilita eliminarea armelor nucleare supuse reducerii în Rusia a încetat pe 21 mai, se precizează în declarația oficială a Ministerului rus de Externe, publicată vineri.

În noiembrie anul trecut, guvernul rus a dispus încetarea acordului cu guvernul japonez privind cooperarea în vederea eliminării armelor nucleare supuse reducerii în Federația Rusă. Pe 21 noiembrie, Ministerul rus de Externe a notificat partea japoneză asupra deciziei. S-a reținut că documentul își va înceta valabilitatea după șase luni de la data notificării, adică 21 mai 2024.

Scopul acordului era de a facilita eliminarea în siguranță a armelor nucleare, pe care Moscova trebuia să le reducă în conformitate cu tratatele bilaterale sau multilaterale, precum și cu deciziile sale unilaterale.

În acest scop, a fost creat un comitet special - în cadrul acestuia, Moscova și Tokyo au stabilit domenii prioritare pentru o astfel de interacțiune, au făcut schimb de informații și rezultate ale cercetării și au dezvoltat programe specifice de cooperare. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite