Victor Ponta spune că a muncit foarte mult la teza de doctorat pentru care a fost acuzat de plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la B1TV, că nu-i foloseşte absolut la nimic titlul de doctor, subliniind că a muncit foarte mult la teza de doctorat care a fost în centrul unui scandal de plagiat.


”Eu am muncit  foarte mult atunci, au fost ani de zile, eram procuror. Nu ştiam că peste 14 ani o să ajung prim-ministru şi domnul Băsescu se va supăra pe mine”, a precizat premierul.

Acesta a mai spus că, în prezent, nu şi-ar mai susţine doctoratul şi că nu îi este ruşine de lucrarea pentru care a fost acuzat de plagiat.
 
”Nu, de ce sa-mi fie ruşine. A fost o bătălie politică. Bănuiesc că nici domnul Băsescu după ce m-a făcut pisic şi m-a numit prim-ministru nu s-a simţit foarte bine”, a conchis Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost implicat, anul trecut, într-un scandal de plagiat, fiind acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Revistei Nature susţinea că Victor Ponta a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, în luna mai, neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul unei plângeri în care premierul Victor Ponta a fost reclamat pentru plagiat,

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite