Varujan Vosganian: „Facem casting pentru miniştri corupţi. E o situaţie halucinantă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian FOTO Arhiva Adevărul
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat miercuri seara, referindu-se la speculaţiile din presă legate de posibilitatea ca el să fie unul dintre miniştrii cercetaţi pentru corupţie menţionaţi în raportul MCV, că s-a ajuns la o situaţie în care se face casting  pentru ocuparea posturilor de miniştri corupţi din cauza Comisiei Europene care nu a nominalizat persoanele la care se referă.

Comisia Europeană ar fi trebuit să precizeze la cine se referă, a declarat Vosganian la România TV.

„La nivelul acesta, trebuie să dai nume (...). O astfel de calificare e menită să compromită un guvern, nu să ajute o democraţie“, a afirmat ministrul Economiei.

„Dacă facem un casting al miniştrilor corupţi, eu nu ştiu ce să mai spun. Sunt pus în situaţia de a da seama de zvonuri venite de la Bruxelles“, a declarat Vosganian, adăugând că nu ştie să se fi declanşat vreo procedură judiciară împotriva sa.

„Nu am nicio cunoştinţă de aşa ceva. Nu am fost niciodată învinuit de nimic. Nu am fost chemat niciodată pentru a da socoteală pentru acţiunile mele“.

După ce premierul Victor Ponta a aflat conţinutul raportului, a susţinut ministrul Economiei, i-a întrebat pe miniştri: „Ştiţi ceva ce nu ştiu eu?“. „Eu i-am zis: «Căutaţi voluntari?» E o situaţie halucinantă. Devin un fel de personaj folcloric: sunt anonim, nu mi se pomeneşte numele, dar eu trebuie să răspund“, a continuat Vosganian.

Doi dintre miniştrii la care face referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea şi Varujan Vosganian, potrivit unei surse din cadrul Comisiei Europene citată de agenţia France Presse.

France Presse  a reamintit că Liviu Dragnea este cercetat pentru presupusa implicare în fraudele din referendumul privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, iar al treilea ministru la care face referire raportul este Relu Fenechiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite