USR se opune proiectului de buget. Cioloş: Un risc este nerealizarea reformelor prevăzute în PNRR. Fără acele reforme nu vor veni nici banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a atras atenţia că potrivit proiectului de buget propus de Guvernul Ciucă, există riscul ca reformele din PNRR să nu fie realizate, lucru care ar duce la pierderea banilor europeni, care sunt prinşi în actul normativ. Liderul USR spune că Guvernul amână aplicarea reformelor din PNRR şi că atât PSD, cât şi PNL au făcut promisiuni pe care, „loviţi de realitatea bugetară, nu le pot ţine”.

„Noi am identificat câteva riscuri cu felul în care a fost construit bugetul. Veniturile ni se par supraestimate. Un alt risc este nerealizarea reformelor prevăzute în PNRR”, a declarat Dacian Cioloş, completând că „fără acele reforme nu vor veni nici banii care au fost prinşi acum în buget”. 

Preşedintele USR spune că membrii actualului Executiv „se codesc la a aplica reformele negociate de Guvernul PNL-USR-UDMR”, care însă „sunt acolo în Programul de Rezilienţă”. 

„La o primă analiză constatăm că din nou PSD dă ţepe românilor şi prin felul în care a construit acest buget pentru că nici măcar legile pe care le-au adoptat şi promisiunile electorale pe care le-au transformat în legi nu le pot pune în aplicare când sunt obligaţi să facă un buget realist. Aţi văzut cum prorogă pe bandă rulantă promisiuni electorale”, a mai declarat Dacian Cioloş. 

Potrivit liderului USR, promisiunile făcute de actuala coaliţie de guvernare „sunt politici sociale pe hârtie pentru că dacă nu suntem realişti şi nu ţinem cont de realitatea economică a ţării şi nevoia de investiţii, nu se pot aplica”, arătând că veniturile nu au fost crescute aşa cum a promis PSD şi „nici acea promisiune PNL de a avea un minim de 7% investiţii pentru anul viitor nu este ţinută”. „Iată că au făcut promisiuni şi unii şi alţii când au negociat programul de guvernare, pe care loviţi de realitatea bugetară nu le pot ţine”, a mai completat Cioloş. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite