USL încă rezistă la firul ierbii: "Eu nu scuip în farfuria din care am mâncat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALIANŢE Ruperea USL la nivel naţional nu pare să atragă după sine, automat, şi mişcări similare la nivel local .Liberalii din teritoriu au primit undă verde din partea conducerii să facă alianţe pe plan local cu cine doresc.

În mod firesc, asta ar însemna să rupă colaborările cu PSD, acolo unde ele nu funcţionau, şi să construiască alte majorităţi. I-am întrebat pe liberali, dar şi pe social-democraţi ce au de gând să facă. Cei mai mulţi dintre ei nici nu vor să audă de ruperea USL, unii se feresc să răspundă, iar alţii îşi freacă palmele de bucurie, pentru că USL oricum murise la ei în judeţ.

PNL Buzău: Cristian Bîgiu, vicepreşedinte: „Consilierii locali liberali au libertatea să menţină ori să creeze alianţele pe care le doresc şi le pot face. Nu a fost trasată vreo direcţie anume“

PSD Mehedinţi  Marius Screciu, preşedintele PSD Turnu Severin: „ Nu avem nevoie de nicio alianţă, dar cine vrea să vină lângă noi pentru binele oraşului este bine primit. Oricum, nu vrem să dăm la o parte colegii liberali cu care am lucrat bine”.

PSD Sibiu Ioan Cindrea, preşedinte PSD:  „Mie îmi pare rău că s-a rupt USL. Eu cred că noi, la Sibiu, am colaborat nu bine, ci foarte bine. În viitor rămâne să vedem ce spun foştii noştri parteneri din USL, dacă doresc să colaboreze, daca nu, o să caut o altă variantă“.

PNL Braşov: Aristotel Căncescu, preşedinte PNL: „Este pentru prima dată în istoria post decembristă a Braşovului când pe plan local este linişte, există o colaborare bună atât cu primăria, cât şi cu PSD-ul şi nu văd motive să se strice ceva“.

PSD Braşov: Mihai Popa , preşedinte: Nu se va schimba nimic în acest sens. Bineînţeles, noi, cei din PSD, vom continua sprijinirea proiectelor majore din judeţul Braşov“.

PSD Iaşi: Gheorghe Nichita, preşedinte: „PSD poate duce la îndeplinire programul USL şi fără PNL, dar sper să nu fie cazul“.

PNL Iaşi: Cristian Adomniţei, preşedinte CJ: „Eu nu scuip în farfuria din care am mâncat. USL a fost o familie. Sper să găsim împreună  modalitatea în care putem rămâne o familie “.

PNL Alba: Florin Roman, preşedinte: „Vom ramâne în opoziţie faţă de PSD în Alba. Tot ce s-a întâmplat în ultimele zile arată că a fost bine atunci când am ales calea cea dreaptă în 2012”. (La Alba, PNL este în alianţă cu PDL – n.r.).

PNL Timiş: Nicolae Robu, preşedinte: „Trebuie gândit la calm, la rece, nu acum. Nu am discutat cu nimeni, spre deosebire de PSD, care a purtat discuţii cu alţii. Trebuie să fac o analiză şi să văd cum e mai bine“.
PSD Timiş: Titu Bojin, preşedinte: „Deocamdată stăm pe loc“.

PSD Caraş-Severin: Marcel Vela, preşedinte:  „Nu vom face nici o alianţă“.

PSD Botoşani: Andrei Dolineaschi, preşedinte: „Putem face un acord de colaborare la nivel administrativ, iar eu voi susţine menţinerea liberalilor în funcţiile administrative din judeţ. Uşa PSD Botoşani rămâne deschisă pentru PNL şi îmi doresc ca liberalii să răspundă pozitiv la acest apel“.

PNL Galaţi: Victor Paul Dobre, preşedinte: „Noi colaborăm la Galaţi din 2008, nu din 2012, de la formarea USL-ului. Când spun noi, mă refer la PNL, PSD şi PC. Nu va mai fi vorba despre o alianţă, ci despre un parteneriat“

PSD Maramureş: Gabriel Zete, preşedinte: “Ar fi o prostie ca majoritatea formată la nivelul celor două consilii să se destrame”.

PSD Gorj: Ion Călinoiu, preşedinte:  „ Ne lipseşte un vot pentru a avea majoritate şi e foarte uşor să mai primim unul din partea unui consilier judeţean, mai ales că cei de la PP-DD nu au votat niciodată împotriva noastră“.

PNL Cluj: Horia Uioreanu, preşedinte: „În principiu, vreau să menţin actuala alianţă. Avem un proiect stabilit în 2012 şi vrem să-l păstrăm. Oamenii noşti nu-şi fac bagajele acum”.
PSD Cluj: Remus Lăpuşan, preşedinte: „Dorim să păstrăm majoritatea de la Consiliul Judeţean Cluj. Am câştigat împreună cuPNL şi vrem să continuăm proiectele asumate“.

PSD Prahova: Daniel Savu, coordonator judeţean: “Nu intenţionăm să  propunem schimbări structurale în alianţele deja constituite la nivel judeţean, municipal, precum şi în celelalte localităţi“.
PNL Prahova: Mircea Roşca, preşedinte: „Susţin ca fiecare organizaţie locală PNL din judeţ să-şi stabilească propria politică de alianţe la nivel local. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, părerea mea este ca alianţa PSD-PNL să funcţioneze în continuare. Nici în Consiliul Local Ploieşti nu văd motive, în acest moment, ca alianţa PSD-PNL să se rupă“.

PSD Sălaj: Tiberiu Marc, preşedinte: „Majorităţile constituite la nivelul consiliilor locale şi în consiliul judeţean n-ar trebui să se schimbe, pentru că ele nu au fost construite neapărat odată cu USL-ul, ci ele funcţionau de mai multă vreme. Sper, însă, să nu apară gesturi radicale ale partenerilor noştri “.

PSD Brăila: Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte: “Sper ca relatiile bune cu liberalii sa continue, astfel incat colaborarea dintre cele doua partide sa fie mentinuta”.

PSD Vrancea: Marian Oprişan, preşedinte: "În Vrancea nu se întâmplă nimic, USL merge mai departe“.

Pe aceeaşi temă:

Moartea USL. Majoritate pe muchie de cuţit Uniunea Social-Democrată, alianţa formată din PSD, UNPR şi PC, poate instala un nou Guvern numai cu ajutorul UDMR. Chiar şi aşa, majoritatea parlamentară ar fi foarte fragilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite