Udrea, către Baconschi şi Papahagi: Să dai într-o echipă pentru că nu ai ieşit europarlamentar sau vicepreşedinte nu este corect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Liderul PMP, Elena Udrea, consideră că Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi nu au avut o atitudine corectă atunci când „au lovit într-o echipă“ care a muncit foarte mult, nemulţumiţi că nu au obţinut o funcţie pe care au fost contracandidaţi.

„Domnii Papahagi şi Baconschi, care s-au arătat nemulţumiţi, s-au contracandidat, au venit în PMP să candideze pe aceeaşi funcţie, care a fost câştigată de profesorul Vlaston. Nimeni nu poate avea nimic de reproşat faptului că, prin votul partidului, a câştigat Vlaston o funcţie pentru care au fost patru candidaţi. Dacă cei doi, Baconschi şi Papahagi, nu s-ar fi concurat şi ar fi ales să candideze pe funcţii separate, ar fi fost împreună în conducerea partidului. (…) Îmi pare rău de orice om care alege să nu mai sprijine acest proiect al PMP. (....) Nu am motive să mă supăr, nici să fiu frustrată", a spus Udrea.

Potrivit acesteia, proiectul PMP are o şansă dacă toţi cei care cred în el pun umărul şi muncesc.

„E mai bine să funcţionăm ca o echipă şi să înţelegem că atunci când vii într-un partid nu e ca atunci când un grup de oameni vin să te susţină ca să-ţi atingi un obiectiv personal. Să dai într-o echipă care a muncit că nu ai ieşit europarlamentar sau vicepreşedinte nu este corect. Cred că lucrurile pe care le avem de spus unii altora trebuie să ni le spunem între noi şi nu în public", a afirmat liderul PMP.

    

Primul congres al PMP a ales, sâmbătă, membrii noilor foruri de conducere ale partidului, vicepreşedinţii, secretarul general, secretarii generali adjuncţi şi secretarii executivi, între cei care vor lipsi din conducerea partidului numărându-se Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi, scrie Mediafax.

În funcţia de preşedinte al PMP a fost aleasă Elena Udrea. Aceasta a obţinut 742 de voturi, în timp ce contracandidatul său Daniel Funeriu a întrunit 209 voturi.

Iniţial, în cursa pentru şefia partidului fuseseră înscrişi cinci candidaţi, trei dintre aceştia - Adrian Rădulescu, Gelu Vişan şi Adrian Papahagi - anunţând sâmbătă că se retrag din cursă. Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan au precizat că o susţin pe Elena Udrea, iar Adrian Papahagi că îl sprijină pe Daniel Funeriu.

Elena Udrea şi Daniel Funeriu au candidat doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce Adrian Papahagi a candidat şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

Teodor Baconschi, membru al PMP, afirma, potrivit RFI, că preşedintele Traian Băsescu şi-a ales urmaşul, în persoana Elenei Udrea, menţionând că la Congresul formaţiunii intelectualii din partid au fost „evacuaţi şi marginalizaţi“, ca la PDL, şi că pe termen scurt va sta în banca sa şi va observa.

„Eu şi Adrian Papahagi suntem printre cei cinci membri fondatori care au preluat de la Fundaţia Mişcarea Populară ambiţia de a construi un altfel de partid, cu figuri noi şi cu scopul de a mobiliza electoral clasa de mijloc, România harnică, profesiunile liberale, publicul educat, care-şi doreşte un alt standard în politica românească. Noi am făcut acest efort timp de aproape nouă luni, am construit cu mult efort prima reţea de filiale ale PMP în ţară“, spunea fostul ministru de Externe, citat de RFI.

Numirea Elenei Udrea în fruntea PMP s-a lăsat cu o serie de demisii în cadrul Fundaţiei Mişcarea Populară. Primul care a deschis lista a fost chiar liderul FMP, Marian Preda. Acesta a explicat gestul invocând motive personale şi dezamăgirea că sistemul politic nu poate fi reformat din interior. După Preda, mai mulţi lideri ai FMP din ţară au demisionat împreună cu toată echipa.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite