Turcan: PNL va vota împotriva proiectului de graţiere al PSD. Cum motivează liderul liberalilor decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşeditnele interimar al PNL, Raluca Turcan. FOTO Mediafax
Preşeditnele interimar al PNL, Raluca Turcan. FOTO Mediafax

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, marţi, că formaţiunea pe care o conduce nu va vota proiectul de lege privind graţierea pentru că acesta nu va duce la depopularea din penitenciare şi „nu creează nici clemenţă pentru nişte oameni care au greşit“.

„Graţierea trebuie să fie un act de clemenţă, un instrument prin care să ajungem la depopularea penitenciarelor şi la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din penitenciare.  Prin proiectul PSD observăm că în graţiere intră pedepsele şi pentru fapte de corupţie, abuz în funcţie şi pentru mărturie mincinoasă. Nu cred că este o coincidenţă că sunt exact infracţiunile de care sunt acuzaţi capii conducerii alianţei de guvernare. Acest proiect al PSD de graţiere este o făcătură“, precizează liderul interimar al liberalilor, Raluca Turcan. 

Preşedintele interinmar al PNL consideră că în actuala formă, PSD şi Guvernul Grindeanu nu vor reuşi depopularea penitenciarelor, iar demersul lor nu va duce la iertarea unor persoane care au greşit.

„PNL va vota împotriva proiectului PSD de graţiere pentru că nu duce nici la depopularea din penitenciare, nu duce nici la condiţii mai bune de detenţie şi nu creează nici clemenţă pentru nişte oameni care au greşit“, a completat Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite