Tudorel Toader a stabilit cu premierul Viorica Dăncilă să sesizeze astăzi CCR cu privire la refuzul preşedintelui de revocare a şefei DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul sesizează luni Curtea Constituţională în cazul refuzului preşedintelui de a o revoca pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut dimineaţă, la Palatul Victoria, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a stabili forma sesizării la Curtea Constituţională (CCR) a refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA.

UPDATE Sesizarea formulată după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va ajunge în cursul zilei de astăzi la Curtea Constituţională a României (CCR), a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la finalul întâlnirii cu premierul.

"M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect. Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituţională", a declarat Toader.

Dimineaţă, ministrul Justiţiei spunea că a realizat un draft al sesizării către Curtea Constituţională a României după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, însă forma finală a acesteia va cuprinde şi o parte din raportul prezentat de şeful statului.

De asemenea, Tudorel Toader a anunţat că va avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă pe tema sesizării CCR.

„Am dat o formă, un draft al sesizării, pe care o vom modifica, preluând o parte şi din raportul preşedintelui României. Evident că, în funcţie de ceea ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul, vom prelua noile propuneri sugestive", a declarat Toader, la MJ.

Tudorel Toader a anunţat, după ce preşedintele a respins cererea de revocare a şefei DNA, că Ministerul Justiţiei va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui, apreciind că şeful statului "nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA".

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri decizia de sesizare a Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR. "Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă", a afirmat Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite