Trăilă: „Cel care va fi copreşedinte PNL va fi din rândul foştilor prim-vicepreşedinţi PDL“. Cine sunt cei patru care pot emite pretenţii la şefie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Trăilă, secretar executiv al PNL. FOTO Eduar Enea
Cristina Trăilă, secretar executiv al PNL. FOTO Eduar Enea

Cristina Trăilă, secretar executiv al PNL a declarat, vineri, că doar prim-vicepreşedinţii din fostul PDL vor putea ajunge să preia copreşedinţia PNL, conform Statutului partidului. Decizia ar urma ea să fie luată, sâmbătă, în forul de conducere al fostului PDL şi în Biroul Politic Naţional al PNL.

„Mâine se va decide, pe de o parte, un reprezentant al fostului PDL, ca şi copreşedinte, în virtutea acestui articol din Statut. Şedinţa este la ora 15.00, iar ulterior, la ora 18.00 această propunere urmează să fie confirmată într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL”, a spus Trăilă, care a precizat că articolul 160 al Statului prevede că noul PNL trebuie să aibă doi copreşedinţi, în urma fuziunii dintre cele două partide.

Împuternicirea Alinei Gorghiu să rămână unic preşdedinte al PNL ar putea avea loc numai dacă ar fi modificat Statutul, dar liberalii nu au timp să rezolve într-un timp aşa de scurt.  „E o chestiune de timp şi de organizare, pentru că o modificare de statut presupune o înregistrare la Tribunal, care ne-ar prinde în plină campanie electorală. Cred că partidul ar trebui să se preocupe de alegerile de 11 decembrie şi mai puţin de orgolii”, a explicat ea. 

De asemenea,  Trăilă a declarat că  variantele de copreşedinte ar trebui să fie din rândul foştilor prim-vicepreşedinţi ai PDL, aceştia fiind Adriana Săftoiu, Cătălin Predoiu, Anca Boagiu şi Gheorghe Flutur „Potrivit Statutului, ai un număr de prim-vicepreşedinţi, că nu degeaba sunt prim-vicepreşedinţi, la care trebuie să te raportezi atunci când iei o astfel de decizie. Prin urmare, cel care va fi copreşedinte va fi din rândul foştilor prim-vicepreşedinţi PDL”, a spus Trăilă. 

Surse: Daniel Buda, potenţial candidat

Întrebată despre varianta ca europarlamentarul Daniel Buda să preia copreşedinţia, Trăilă a precizat că acesta nu este prim-vicepreşedinte al fostului PDL.  „Sunt pure speculaţii, de exemplu, eu mi-l doresc pe domnul Buda, de principiu, dar poate ca şef de campanie. Sunt atâtea variante, dar aici ne ducem la Statut”, a mai spus Trăilă. Acest lucru vine în contextul în care europarlamentarul Daniel Buda ar fi susţinut de mai multe filiale din zona Ardealului pentru intrarea în luptă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite