Traian Băsescu se află la mănăstirea Rohia, la priveghiul stareţului Serafim Man

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu Foto Adevărul
Traian Băsescu Foto Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu se află la mănăstirea Rohia, judeţul Maramureş, pentru a aduce un ultim omagiu stareţului Serafim Man, decedat în urmă cu două zile, potrivit România TV.

Traian Băsescu şi soţia sa Maria au vizitat de mai multe ori această mânăstire. Potrivit unor surse locale, Serafim Man a fost duhovnicul lui Traian Băsescu.

La întoarcerea de la mănăstire, Băsescu este aşteptat la Primăria Cluj-Napoca, într-o vizită neoficială.

„Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, joi, la Primăria Cluj-Napoca, unde va avea o scurtă întâlnire cu primarul Emil Boc. Este o vizită neoficială, preşedintele venind de la Mănăstirea Rohia, judeţul Maramureş, şi va lua avionul spre Bucureşti de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. A dorit să îl salute pe primarul Emil Boc“, afirmă surse locale, citate de Mediafax.

Cine este Serafim Man

Figura centrală a acestei mănăstiri a fost stareţul Serafim Man, considerat unul dintre marii părinţi duhovnici şi renumit pentru faptul că l-a călugărit pe Nicolae Steinhardt.

Despre acest moment, părintele Steinhardt a scris: „În anul 1979, părintele Serafim Man mi-a făgăduit că mă va călugări. S-a îmbolnăvit apoi foarte grav şi a fost internat în stare aproape disperată la un spital din Cluj. De acolo, din ce in ce mai bolnav, a venit în august 1980, la Rohia, numai ca să mă călugărească, potrivit făgăduinţei ce-mi facuse“.

Potrivit site-ului CreştinOrtodox.ro, de-a lungul vieţii sale, părintele Serafim Man a publicat mai multe cărţi duhovniceşti: Mănăstirea Rohia (Cluj-Napoca, 1989), Livada duhovnicească (Cluj-Napoca, 1990), Adevăruri trăite. Învăţături folositoare (Baia Mare, 1993), Buchet de pilde şi învăţături creştine pentru tineri (Baia Mare, 1995).
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite