Tensiuni în USL. Daniel Constantin (PC) contestă creşterea puterilor lui Liviu Dragnea (PSD)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PC, Daniel Constantin, contestă ordonanţa privind fondurile pentru administraţia locală
Liderul PC, Daniel Constantin, contestă ordonanţa privind fondurile pentru administraţia locală

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, consideră trecerea măsurii de infrastructură rurală la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în viitoarea programare financiară 2014-2020, o decizie greşită, întrucât acest lucru va duce la creşterea birocraţiei.

„Memorandumul care s-a aprobat ieri în Guvern îl consider greşit, are un concept greşit. Este un memorandum pe care l-am văzut din păcate prea târziu, doar înainte să intre în şedinţa de Guvern. Eu l-am avizat, însă cu observaţii foarte multe. “, a explicat liderul conservator.

„Din punctul meu de vedere se măreşte birocraţia, în special pentr primari, pentru că se urmăreşte intrarea acestui organism ce duce infrastructura rurală la Agenţia de Dezvoltare Regională. Din punctul meu de vedere lucrurile au funcţionat până acum foarte bine la Agenţia de Plăţi şi Dezvoltare Rurală pentru Pescuit. Desigur, este un lucru îl vom discuta şi la Bruxelles“, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a subliniat că scoaterea măsurii 322 de infrastructură rurală din PNDR a fost solicitată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).
„Practic, a fost solicitarea Ministerului Dezvoltării Regionale ca fosta măsură 322 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, să meargă în perioada 2014-2020 la Ministerul Dezvoltării Regionale. Eu îmi menţin punctul de vedere pe care l-am avut şi în Guvern că este o decizie greşită, care va afecta în primul rând primarii. Dacă va fi luată această decizie, primarii vor trebui să meargă la Agenţiile de Dezvoltare Regională să depună proiectele, după care plata se va face tot prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Vor trebui să meargă în două instituţii“, a mai spus Constantin.


Executivul a probat miercuri Ordonanţa de Urgenţă pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală, aceasta reunind practic trei acte normative deja existente pentru care sunt alocate în acest an aproximativ 450 de milioane de lei.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite