Surse: Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, va candida la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va candida pentru un mandat în Camera Deputaţilor, la alegerile din decembrie, potrivit unor surse din partid, însă se va afla pe poziţia a cincea, considerată neeligibilă, având ca strategie susţinerea echipei de candidaţi. Înaintea lui Falcă, pe listă s-ar afla fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici, deputatul Eusebiu Pistru şi doi tineri, Glad Varga şi Sergiu Bîlcea.

Surse din PNL Arad au declarat, vineri, pentru News.ro, că pe lista de candidaţi ai filialei judeţene se află şi primarul Gheorghe Falcă. El s-ar afla pe locul cinci, considerat neeligibil, având în plan doar susţinerea echipei.

Conform surselor citate, înaintea lui Falcă pe listă s-ar afla un fost ministru, un actual deputat şi doi tineri din partid. Astfel, ordinea primelor cinci locuri pentru Camera Deputaţilor ar fi următoarea: Claudia Boghicevici (40 de ani), fost deputat şi fost ministru al Muncii, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad; Eusebiu Pistru (50 de ani), deputat şi fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor; Glad Varga (30 de ani), fost consilier municipal în Arad, membru fondator al mai multor organizaţii nonguvernamentale, preşedinte al Centrului Judeţean de Voluntariat Arad; Sergiu Bîlcea (36 de ani), vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Sursele din PNL Arad afirmă că primele trei locuri sunt considerate eligibile, dar se speră la obţinerea a patru mandate de deputat.

Contactat de News.ro, Gheorghe Falcă a refuzat să confirme sau să infirme informaţiile, declarând că lista candidaţilor va fi dată publicităţii după ce va fi aprobată de conducerea centrală.

În ceea ce priveşte Senatul, pe primele două poziţii ale listei de candidaţi ai PNL Arad, considerate eligibile, s-ar afla senatorul Ioan Cristina şi deputatul Ion Şcheau. Senatorul Traian Igaş nu ar mai avea susţinere suficientă din partea organizaţiei judeţene şi ar fi fost trecut pe locul trei, considerat neeligibil, însă, conform surselor citate, mai există discuţii între Igaş şi liderii centrali pentru a fi trecut pe locul doi al listei.

Gheorghe Falcă (49 de ani) a câştigat, în urma alegerilor locale, al patrulea mandat de primar. Falcă este de profesie inginer constructor, este căsătorit şi are o fetiţă. Ales în 2004, Falcă a devenit cel mai longeviv primar al municipiului Arad de după 1990. El este şi preşedintele organizaţiei judeţene PNL, iar între 2000 şi 2004 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite