Surse. Dăncilă vine cu un candidat-surpriză pentru funcţia de comisar european. Nu mai respectă cota de gen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Premierul Viorica Dăncilă îl va propune pe MIhai Fifor, secretarul general al PSD, pentru funcţia de comisar european pe Transporturi, susţin surse politice pentru Adevarul. Pe listă scurtă s-a mai aflat şi actualul ministru de Externe Ramona Mănescu, fost europarlamentar, dar care nu are carnet de partid.

Premierul Viorica Dăncilă va anunţa oficial, la ora 19.00, că nu o mai susţine pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european, dar va arunca vina pe Klaus Iohannis, PNL şi Dacian Cioloş, susţin surse politice pentru Adevarul. 

Mihai Fifor va fi propus de Viorica Dăncilă în locul Rovanei Plumb, susţin sursele citate. Fifor, secretarul general al PSD,  este unul dintre apropiaţii premierului. În primă fază,Dăncilă a insistat pentru Ramona Mănescu, dar s-a lovit de opoziţia partidului, care a cerut ca un lider PSD să primească funcţia de comisar european. 

Mihai Fifor, din postura de secretar general, conduce PSD, în condiţiile în care prioritatea Vioricăi Dăncilă e guvernarea. Fifor e genul de politician care se pricepe la orice: transporturi, apărare, administraţie, economie. De profesie e filosof. În partid, Fifor a căzut mereu în picioare, reuşind să fie  în prejama liderului: Ponta, Dragnea şi, momentan, Dăncilă. Încă o „calitate“: deşi e prins cu minciuna, neagă, nonşalant, evidenţa.

Rovana Plumb susţine, după ce Comisia Juridică din Parlamentul European a stabilit că nu poate deveni comisar european, că decizia este ”profund incorectă, contrară Regulamentului de Procedură a Parlamentului European şi eminamente politică”. Rovana Plumb anunţă că se va adresa preşedinţilor Parlamentului European şi Comisiei Europene.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, va susţine o declaraţie de presă începând cu ora 19.00, la sediul central al partidului. Preşedintele Klaus Iohannis a chemat-o pe Viorica Dăncilă miercuri la Palatul Cotroceni, pentru a discuta de propunerea României pentru funcţia de comisar european, după eşecul Rovanei Plumb.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite