Sulfina Barbu, aviz favorabil de la comisiile juridice pentru a face parte din Colegiul CNSAS. Barbu nu a avut contracandidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulfina Barbu  FOTO David Muntean
Sulfina Barbu  FOTO David Muntean

Comisiile juridice al celor două camere parlamentare au aprobat, luni, candidatura Sulfinei Barbu de a deveni membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Propunerea a fost votată cu majoritate de voturi şi urmează să fie validată în şedinţa de plen a Parlamentului. Suflina Barbu a fost singura candidată pentru această funcţie.

„Avem pe ordinea de zi propunerea grupurilor parlamentare PNL din Cameră şi Senat pentru funcţia de membru al Colegiului CNSAS. Există o singură candidatură, este candidatura doamnei Sulfina Barbu, colega noastră. O ştim cu toţii foarte bine, îndeplineşte condiţiile necesare pentru a ocupa această funcţie (...) Nu există obiecţii. Atunci propun un aviz pozitiv pentru doamna Sulfina Barbu”, a afirmat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Liberalii i-au propus, pe 3 mai, pe deputatul Eugen Nicolăescu să ocupe funcţia de viceguvernator BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, pe Sulfina Barbu membru în CNSAS, pe Anca Boagiu în conducerea Curţii de Conturi şi pe Teodor Atanasiu în comitetul ANRE.

Preşedintele PNL de atunci, Raluca Turcan, a afirmat că numirile au fost făcute pe anumite criterii, precum profesionalismul şi reprezentativitatea politică. Turcan afirmă că PNL trebuie să caute resurse umane în interiorul partidului, pentru a-şi motiva membrii să se profesionalizeze.

"Dacă vom apela în permanenţă la soluţii de avarie din afara partidului înseamnă că nu mai există motivaţia pentru membri de partid să se specializeze, să se profesionalizeze şi să încerce să răspundă unor criterii de performanţă pentru a fi prezenţi în acele instituţii", a spus ea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite