Solicitarea lui Iohannis de a trimite 50 de militari în Irak, aprobată de conducerea Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Birourile Permamente reunite ale Parlamentului au aprobat solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite 50 de militari în Irak pentru instruire în lupta împotriva ISIS, urmând ca aceasta să fie supusă plenului, a declarat, joi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Solicitarea preşedintelui României privitoare la trimiterea a 50 de militari pentru activităţi de instruire în Irak, în lupta împotriva ISIS/Daesh a fost aprobată, urmează să fie supusă plenului“, a precizat Tăriceanu, la finalul şedintei, potrivit Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului să aprobe participarea Armatei României, pe teritoriul Republicii Irak, la activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL/Daesh, condusă de SUA, cu un efectiv total de până la 50 de militari, cuprinzând instructori, personal de stat major şi de sprijin din domeniile: forţe speciale, informaţii militare şi forţe terestre, potrivit solicitării adresate Parlamentului.

Costurile generate de participarea forţelor şi mijloacelor Armatei României la această misiune vor fi asigurate prin suplimentarea bugetului MApN pentru anul 2015.

Citeşte şi:

România devine, pe nesimţite, ţară de tranzit pentru refugiaţii din Orient

România începe să simtă tot mai mult presiunea valului de migraţie care a creat haos în mai multe ţări europene. Gardurile ridicate de unguri la frontiere pune practic România în calea refugiaţilor. În comparaţie cu prima lună din anul trecut, numărul imigranţilor prinşi intrând ilegal în ţară a crescut de şapte ori.

Adolescenţii ISIS din România. Antidotul unui fenomen periculos

Ȋn urmă cu un an am primit, ȋn calitate de parlamentar al românilor din Orientul Mijlociu (lucru care implică o relaţie specială şi cu familiile mixte româno-arabe din ţară), o notificare discretă privind radicalizarea unui puşti de liceu din Moldova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite