Senatorul Sorin Ilieşiu a fost schimbat de la Comisia de cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Sorin Ilieşiu, cel care ieri a cerut schimbarea lui Crin Antonescu din fruntea partidului, a fost înlocuit, marţi, din funcţia de secretar al Comisiei pentru cultură.

Locul său va fi ocupat de senatorul liberal Varujan Vosganian. Propunerea de schimbare a lui Ilieşu a fost făcută de senatorul Puiu Haşotti în plenul Senatului şi a fost aprobată cu 90 de voturi „pentru“, patru voturi „împotrivă“ şi şase abţineri.

Ilieşiu va activa în continuare, potrivit solicitării liderului său de grup, în cadrul Comisiei românilor de pretutindeni.

Sorin Ilieşiu a apărut în prim-planul vieţii politice în urmă cu o zi atunci când a afirmat că Antonescu ar trebui scos de la şefia partidului şi înlocuit cupe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. 

„Motivul esenţial este faptul că de peste o săptămână România se află în criză politică datorată lipsei de dorinţă pentru un dialog constructiv şi cred că este momentul ca acest blocaj politic să se termine şi să intrăm în normal. Ceea ce am propus eu este ca USL să funcţioneze în continuare aşa cum a funcţionat până acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidenţiale, când PNL poate să aibă candidatul pentru preşedinţia României sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, în persoana domnului Tăriceanu”, a declarat Sorin Ilieşiu.

Liberalii se întâlnesc astăzi, de la ora 17.00, în cadrul Biroului Politic. Liderul PNL a declarat, într-o emisiune a postului B1 Tv, că îşi va pune marţi funcţia de preşedinte al PNL "pe masă, din nou, a câta oară", iar cu acest prilej se va clarifica poziţia PNL în ceea ce priveşte negocierile din USL şi situaţia guvernării.

Antonescu a fost întrebat dacă personal crede că membrii PNL ar fi dispuşi să se retragă din funcţiile publice şi să accepte ieşirea de la guvernare.

"Eu am convingerea că un număr copleşitor dintre liderii naţionali ai PNL (...) au această putere. Pe ce îmi bazez această afirmaţie? Pe faptul că au mai făcut-o", a răspuns liderul PNL.

El a precizat că au fost cazuri în care au plecat "vreo cinci oameni" şi este posibil şi în prezent să fie "vreo cinci oameni" care pleacă din PNL pentru a rămâne la guvernare, "dar nu mai mulţi".

"Există o presiune extraordinară în acest moment, o presiune din partea PSD şi a Guvernului în ansamblu, asupra acestui PNL. Sunt presiuni la care acest PNL va rezista şi va ieşi întărit, pentru că aşa a rezistat în toată această perioadă", a mai afirmat Antonescu.

Citeşte şi:

Sorin Ilieşiu, senator PNL: „Propun schimbarea lui Antonescu cu Tăriceanu”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite