Sebastian Ghiţă a anunţat că îşi face partid: „Din ianuarie strângem semnături”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghita FOTO Adevărul
Sebastian Ghita FOTO Adevărul

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a anunţat duminică seară că va înfiinţa un nou partid de stânga, din luna ianuarie urmând să înceapă strângerea de semnături pentru noua formaţiune politică.

Anunţul a fost făcut chiar la postul de televiziune pe care îl controlează. În urmă cu două săptămâni, după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a anunţat că i-a părăsit pe social-democraţi. În cazul unui rezultat favorabil pentru PSD, Sebastian Ghiţă şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte executiv al Partidului Social Democrat, după ce Victor Ponta devenea preşedinte.

„Am avut o discuţie cu mai mulţi dintre cei cu care am colaborat în campanie pentru domnul Victor Ponta. Şi pentru că pe toţi ne-a preocupat politica, ne-am gândit că de ce nu un nou partid politic, o nouă mişcare politică, o nouă platformă politică va avea succes. Din ianuarie vom începe strângerea de semnături pentru un nou partid politic”, a declarat Sebastian Ghiţă, la România TV.

În prezent, omul de afaceri susţine că pleacă din PSD, deoarece niciodată nu şi-a găsit locul în această formaţiune.

„Senzaţia mea a fost de la început că Victor Ponta nu e PSD. Victor Ponta era şi este chemat să reformeze acest partid, să îi dea o direcţie şi o şansă nouă. Vă aduceţi aminte speranţa de la congresul din 2010. Eu sper şi cred în continuare că Victor Ponta va face acest lucru pentru partid. Am plecat (din PSD n.r.) în primul rând pentru că asta am simţit eu de la oameni şi din partea votului. Doi, pentru că nu sunt un membru de partid obişnuit. Oriunde m-au aşezat în PSD-ul asta, vicepreşedinte, şef la Prahova, neşef, mogul, nu am găsit încadrare pentru mine în acest partid”, a mai spus Sebastian Ghiţă, la România TV.

Totodată, omul de afaceri a mai precizat că nu doreşte „să fie o frână” în calea partidului, nedorind să fie acuzat la un moment dat că PSD îl protejează.

„ (...) Am avut această discuţie cu domnul Ponta despre percepţia asupra mea, despre relaţia dintre mine şi dânsul şi despre poziţia mea în partid şi în urma acestei discuţii, am decis să îmi dau demisia. Victor Ponta e un tip curajos şi nu a încercat să arunce vina pe mine”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă deţine o avere estimată la peste 130 de milioane de euro, în urma cu doi ani acesta devenind şi deputat PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite