Revoltă în ALDE. Tăriceanu, contestat de colegi: „Filialele teritoriale ALDE sunt obligate să preia mesajele antijustiţie ale domnului Tăriceanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul

Mai mulţi parlamentari ai ALDE îl contestă pe Călin Popescu Tăriceanu şi atrag atenţia că liderii din teritoriu sunt puşi să promoveze un mesaj antijustiţie, la fel ca preşedintele Senatului.

Trei parlamentari ai ALDE apropiaţi de fostul PC, Vasile Nistor, Autrelian Ionescu şi Cătălin Drăguşanu, susţin că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le cere filialelor teritoriale să promiveze un mesaj anti-Justiţie, în special anti-DNA. Într-o scrisoare adresată presei cei trei atrag atenţia asupra neregulilor din cadrul ALDE. 

„Până în momentul de faţă, din păcate, unii parlamentari din ALDE, în frunte cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au susţinut, diferitele grupuri de politicieni care duc bătălii aprige cu justiţia în mediul public şi mai puţin public. Filialele teritoriale ALDE sunt obligate să preia mesajele anti-justiţie ale domnului Tăriceanu şi să le reproducă în cadrul conferinţelor de presă locale, mesajul distructiv fiind astfel propagat în rândul tuturor cetăţenilor. Se nasc întrebări  grele legate de legitimitatea acestor mesaje, care generează îndoială şi neîncrederea în puterea Justiţiei. Însăşi independenţa justiţiei este atacată, rolul acesteia de a împiedica abuzurile din partea celorlalte puteri fiind slăbit“, susţin cei trei semnatari ai scrisorii. 

Mai mult, aceştia subliniază că retorica anti-Justiţie e răspândită, în general, de politicienii ALDE cu probleme penale. „Partidul ALDE nu ar  trebui să fie un duşman al justiţiei, aşa cum s-a conturat în optica generală din cauza anumitor lideri ce încearcă să se pună la adăpost de rigorile legii prin tentative de victimizare în faţa electoratului şi a societăţii civile în preajma alegerilor sau a finalizării dosarelor de corupţie ai căror actori principali sunt“, completeazăc ei trei parlamentari. 

  

În încercarea lor de a salva imaginea partidului, cei trei parlamentari susţin că formaţiunea nu e vinovată de faptul că o parte dintre liderii acestui partid sunt certaţi cu legea. „Cu toate că sunt supuşi la presiuni din preşedintelui Tăriceanu şi a altor lideri din conducerea centrală a partidului, membrii majoritari ai ALDE, cei fără probleme penale, susţin derularea nepărtinitoare a actului de justiţie la nivelul Parchetelor, Parchetului General şi instanţelor judecătoreşti şi în special, a acţiunilor organelor de anchetă aflate sub coordonarea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, ca unică soluţie de păstrare a echilibrului între instituţiile statului, în raport cu cerinţele de integritate şi reprezentare din sistemul politico – administrativ românesc”, conchid aceştia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite