Ponta, la un an de la referendum: „Eu şi Crin trăiam într-o perioadă romantică, credeam că votul oamenilor contează“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la un an de la referendumul privind suspendarea preşedintelui, că Traian Băsescu a „căutat“ conflictul de vara trecută, dar şi-a asumat, alături de Crin Antonescu, „greşeala“ de a nu fi înţeles că votul cetăţenilor nu este de ajuns pentru înlăturarea şefului statului.

„Cel care a căutat conflictul a fost Traian Băsescu. Cei care au greşit şi n-au înţeles – domnul Antonescu şi cu mine – noi suntem vinovaţi că nu am înţeles că nu e suficient votul oamenilor. Noi trăiam într-o perioadă romantică, în care credeam că democraţie înseamnă votul oamenilor.“, a afirmat Victor Ponta, la România TV.

De asemenea, premierul a declarat că „povestea omului politic Traian Băsescu“ s-a încheiat în vara anului trecut, când „a fost pus la punct de 7,4 milioane de români“.

„Au fost o serie de acţiuni din care ne-a fost foarte clar că Traian Băsescu va face tot ce poate ca să împiedice activitatea noastră până în decembrie. Gândirea domniei sale era legată de alegeri. Faptul că a fost pus la punct nu de mine şi de Crin Antonescu, ci de 7,4 milioane de români este cea mai clară înfrângere a lui Traian Băsescu şi este înfrângerea decisivă. De atunci, din punctul meu de vedere, s-a încheiat povestea omului politic Traian Băsescu“, a explicat Ponta.

Totodată, el a susţinut că, în perioada următoare, va răspunde mai rar  declaraţiilor venite din partea  preşedintelui Băsescu.

„Cât timp preşedintele Băsescu şi consilierii prezidenţiali fac declaraţii politice, vor primi răspunsuri politice. De la mine, cât mai rar, dar de la colegii mei din USL, cât mai des“, a încheiat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite