Raeţchi (PNL): „Starea de sănătate a lui Ponta nu ar trebui să fie secret de stat. Am aflat de la Dragnea că are nevoie de repaus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi la Adevărul Live FOTO David Muntean
Ovidiu Raeţchi la Adevărul Live FOTO David Muntean

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi subliniază, într-un comunicat, că opinia publică din România ar trebui să fie informată cu privire la starea de sănătate a premierului Victor Ponta şi aminteşte că „Guvernul nu a remis nicio comunicare oficială legată de evoluţia şi starea de sănătate“ a acestuia.

„Starea de sănătate a unui premier în funcţie care de vineri, după moţiunea de cenzură, a plecat din ţară pe ascuns, nu mai comunică instituţional, ci doar pe pagina sa de Facebook sau prin intermediari, nu ar trebui să fie secret de stat. Până acum Guvernul nu a remis nicio comunicare oficială legată de evoluţia sau starea de sănătate a premierului şi am aflat de la Liviu Dragnea că ar avea nevoie de un repaus de trei sau patru săptămâni. În ce calitate a făcut Liviu Dragnea aceste afirmaţii? De purtător de cuvânt al premierului sau medic personal?“, întreabă Ovidiu Raeţchi, purtător de cuvânt al PNL Diaspora.

Deputatul PNL evocă un exemplu similar din Statele Unite, de informare a publicului în cazul fostului secretar de stat american Hillary Clinton.

„În 2012, atunci când lui Hillary Clinton, pe atunci secretar de stat al SUA, i s-a descoperit un cheag de sânge în creier, au existat numeroase informări publice, sub forma unor comunicate sau declaraţii de presă făcute de purtătorii de cuvânt ai Departamentului de Stat, de purtătorul personal de cuvânt sau de medicii care au operat-o“, arată deputatul PNL.

În opinia sa, este inacceptabil ca românii să fie informaţi „pe surse“ ori prin intermediul lui Liviu Dragnea cu privire la acţiunile lui Victor Ponta.

„Nu poţi să pleci la Baku, în secret, ca premier, nu te operezi în secret, nu ţii o ţară în incertitudine în legătură cu data în care revii în România şi, mai ales, nu blochezi Executivul! Guvernul nu a susţinut ieri şedinţa săptămânală pentru că toată lumea a trebuit să dibuiască pe surse unde este şi ce face Victor Ponta“, a mai spus Raeţchi.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite