PSD a demarat procedura de înlocuire a lui Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul deputaţilor PSD a decis, marţi, în unanimitate, demararea procedurilor de revocare a lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunţat secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

„Grupul a decis în unanimitate prezentarea la Biroul Permanent a solicitării privind revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a domnului Valeriu Zgonea”, a declarat Marian Neacşu.

Întrebat despre un posibil înlocuitor pentru Zgonea, Neacşu a spus că nu s-a discutat încă despre acest lucru în cadrul grupului. ”Trebuie să avem o decizie în BPN”,  a adăugat Neacşu. O şedinţă a conducerii PSD ar putea avea loc săptămâna viitoare. 

Referitor la argumentele care vor fi invocate pentru a-l schimba pe Zgonea de la şefia Camerei, secretarul general al PSD a spus: ”Un singur argument este cât se poate de evident: nu mai este membru PSD. Nu am discutat despre alte motive”. 

Întrebat, marţi, de jurnalişti dacă apreciază ca fiind nelegală decizia privind excluderea sa din PSD, Zgonea a spus: „Aş putea să discut cu dvs pe un document dacă şi eu şi dvs l-am avea. Aveţi un comunicat de presă? Nici eu nu îl am. Când o să-l am, o să discutăm. Pe cale de consecinţă, mâine – poimâine ne trezim că dl Dragnea e dat afară din partid pentru că are o altă opinie contrară membrilor Comitetului Executiv Naţional’, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost exclus săptămâna trecută din PSD, după ce a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, urmare a condamnării definitive a acestuia în dosarul ”Referendumul”.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, preşedintele forului poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal, prin vot secret cu bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar căruia îi aparţine preşedintele - în acest caz, PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite