PSD şi ALDE, nemulţumite de DNA. Nicolae: Nu am văzut vreodată o mizerie mai mare. Gerea: Iohannis transformă România în republica procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Şerban Nicolae a criticat bilanţul DNA prezentat miercuri dimineaţă. Acesta a precizat că nu ar fi văzut „vreodată o mizerie mai mare” decât „aşa-zisul bilanţ”, ulterior aducând o completare ironică la adresa instituţiilor prezente în sală. În acelaşi stil acid, vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a declarat că acţiunea DNA este dovada că „cei care conduc această instiuţie vor face tot posibilul să acopere abuzurile comise”.

Printre nemulţumiţii de bilanţul DNA, prezentat miercuri la Cercul Militar, se numără şi senatorul PSD, Şerban Nicolae, dar şi vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea. Astfel, printr-o postare pe Facebook, Şerban Nicolae a declarat că „nu crede că a văzut vreodată o mizerie mai mare, la nivel de demnitate de stat, ca aşa-zisul bilanţ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”. La scurt timp, liderul senatorilor PSD a adus şi o completare ironică la adresa membrilor prezenţi la şedinţa de astăzi.

”La revizuirea Constituţiei vom fi nevoiţi să introducem următorul text: <Procurorii anticorupţie îşi desfăşoară activitatea potrivit unor protocoale secrete, sub autoritatea unor ambasade. La bilanţul DNA vor fi citaţi, cu mandat de aducere, preşedintele României, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şeful secţiei pentru procurori din CSM şi procurorul general>. S-ar putea să nu fie glumă...” .

Critici a adus şi Andrei Gerea, vicepreşedintele ALDE, care a spus că bilanţul DNA de miercuri arată cum cei aflaţi la conducerea instituţiei „vor face tot posibilul pentru a acoperi abuzurile comise”, Kovesi, alături de ceilalţi procurori DNA „băgând sub preş toate anomaliile legate de activitatea instituţiei”, precizează Mediafax.

”Am urmărit cu atenţie prezentarea bilanţului pe care procurorul şef al DNA l-a întocmit. Acesta a arătat, încă o dată, că cei care conduc DNA vor face tot posibilul pentru a acoperi abuzurile comise. Kovesi, alături de ceilalţi procurori DNA, au băgat sub preş toate anomaliile legate de activitatea instituţiei. În discursul şefei DNA nu a fost nicio vorbă despre încălcarea repetată a Constituţiei, nici despre situaţia de la DNA Ploieşti, despre dosarele trimise înapoi de instanţă din cauza modului în care DNA a pregătit rechizitoriul sau despre achitările care au avut loc”, a declarat Andrei Gerea.

Totodată, Gerea a vorbit dur şi despre preşedintele Klaus Iohannis care, în opinia sa, ar încerca să transforme România într-o „republică a procurorilor”.

”Ce ne propune preşedintele Iohannis, alături de şefa DNA şi de procurorul general al României este să ne îndreptăm spre o republică a procurorilor! Este regretabil că preşedintele şi alţi factori de decizie nu sesizează faptul că acţiunea DNA este un abuz de putere, iar abuzul de putere este o formă de corupţie. ALDE va milita pe mai departe pentru revenirea la adevăratele principii ale democraţiei şi nu ne vom lăsa intimidaţi de presiunile şi manipulările care apar în mod constant. Ne vom lupta, prin instrumentele legale avute la dispoziţie, pentru a nu reveni la teroarea anilor 50, care pare a se repeta în zilele noastre”, a conchis Andrei Gerea, potrivit Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite